DIY: Lag en lekker høstdekorasjon

Imponer høstens gjester med borddekorasjon du har laget selv.

Høsten er årstiden for mange av de beste måltidene, men også sesong for konfirmasjoner og bryllup. Med andre ord er det gode grunner til å pynte spisebordet, og derfor har vi laget en enkel gjør-det-selv-oppskrift på en borddekorasjon.

Dette trenger du til dekorasjonen

  • Tabledeco (en avlang skål med oasis)
  • Kniv
  • Ulike snittblomster i høstens gylne fargerI vår dekorasjon finner du krysantemum, roser, nyper, strå, erica-lyng, grønt og høstblader.
Det du trenger for å lage en høstdekorasjon

Slik lager du høstdekorasjonen

Det er viktig å bruke blomster av god kvalitet, og de bør forberedes ett døgn i forveien. Behandle dem ved å fjerne alle bladene, snitte stilkene og sette dem kjølig i 24 timer. På denne måten får de drukket mye vann, og har de beste forutsetninger for en lang levetid i dekorasjonen. 

Alle materialene skal festes ved å stikkes inn i oasisen, så det er viktig at denne er våt. Fyll vasken, eller en bøtte med vann, og la oasisen synke ned i vannet av seg selv. Dette tar kun noen få minutter.  

dekorasjon av grønne materialer stikkes inn i oasisen

1. Vi starter nede ved skålens kant. Snitt ulike typer blader, og stikk dem et stykke inn i oasisen. Lengden på dekorasjonen kan du bestemme ved å trekke det grønne i lengderetningen. Det samme gjør du for å få riktig bredde for ditt bord. 

Fortsett til hele den avlange oasisen er skjult av høstblader og grønne materialer.

Hele oasisen dekkes med grønt

2. Neste steg er å skråsnitte blomsterstilkene, og plassere blomstene i dekorasjonen. Du bør stikke minimum 3 cm av stilken inn i oasisen for at den skal sitte godt fast.  

Plasseringen av blomstene velger du slik du selv synes det blir finest. Det er enklere hvis du prøver å se for deg aktuelle grupperinger i forkant, kanskje til og med legge blomstene utover arbeidsbordet for å se hvilke farger og sorter som blir fine sammen.

Ferdig borddekorasjon omgitt av levende lys

Nå kan gjestene bare komme, og det eneste du trenger å tenke på er å etterfylle skålen med vann hver dag.