DIY: Lag et vårfat med løkblomster

Ta våren inn i stuen, og plasser den på et dekorativt fat.

Løkblomster er ofte synonymt med vårfølelse, og derfor bruker vi dem gjerne når vi løfter blikket mot mars og april. Denne gangen har vi valgt å lage et fat, og håper at det kan være til inspirasjon for noe du har lyst til å lage.

Dette trenger du for å lage et vårfat

  • Løkblomster – velg gjerne ulike typer slik at det blir ekstra frodig
  • Tomme hermetikkbokser i ulike størrelser
  • Egnet fat
ingrediensene du trenger for å lage et vårfat med løkblomster

Slik går du frem

Start med å rengjøre hermetikkboksene. Etikkene fjerner du ved å legge dem i et vannbad med såpe, og la de ligge der en god stund. Hvis det fortsatt er noen vanskelige limrester, kan du bruke sitrusrens. Videoen over viser hvordan du lager vårfatet, men nedenfor kan du se de to trinnene hver for seg.

løkblomster plantes i hermetikkbokser

1.

1. Ta løkblomsten ut av plastpotten, og plant den over i hermetikkboksen. Sørg for at du får med en passe mengde jord.

plassering av løkblomster på fat

2.

Plasser boksene på fatet. Prøv deg gjerne frem med forskjellige plasseringer, for det kan hende at det er akkurat det som skal til for at du finner det uttrykket du vil ha.

Hvordan stelle løkblomster?

Du kan lese alt om stell av løkblomster i denne artikkelen, men det absolutt viktigste er å være nøye med vanningen. Hvis løkvekster blir for våte, kan løken nemlig råtne.

Løkblomster på et fat på stuebordet

Fatet er et vakkert skue på dagtid, men hvis du setter det et kjøligere sted om natten vil løkblomstene få bedre holdbarhet.

Du kan bruke alle typer løkvekster, så hør med din lokale Interflora-butikk om hva de tilbyr. Til fatet vårt har vi brukt perleblomster, scilla, ruteliljer (Fritillaria meleagris), tulipaner og snøklokker.