Lag et fat med peoner og brusbokser

Det er ingen tvil om at peoner er våre mest populære blomster. Skap en unik og spennende bordpynt til sommerblomstene dine.

vakre rosa peoner

Friske og frodige peoner gjør mye ut av seg. Prøv deg frem og dekorer bordet på en litt annen måte. Hva med å spre dem utover på et fat med små vaser?

Slipp kreativiteten frem og lag dine egne vaser

Det føles alltid litt ekstra godt å vise frem noe man har laget selv. Dessuten er det fint å vite at det ikke finnes maken noe annet sted, for din kreasjon er unik. Med det i bakhodet har vi lyst til å vise deg hvordan du enkelt kan gjøre tomgods om til noe som fortjener hedersplassen i rommet.  

Se utvalget av peoner i nettbutikken.

et ikon av en saks

Dette trenger du:

  • Peoner eller andre blomster
  • Spraymaling
  • Tomme og vaskede brusbokser
  • Et fat
  • Saks og snittekniv
Du trenger peoner, et fat, spraymaling, brusbokser og en kniv.

OBS! Husk å lese anvisningene på spraymalingen.

1.

Slik gjør du:

Finn frem noen tomme brusbokser, og skyll dem godt innvendig. Bruk gjerne litt ulike størrelser for å få et mer spennende uttrykk.

Bruk hendene dine eller en hammer til å bulke brusboksene litt. Det er viktig at du gjør dette før du spraymaler, så unngår du å skade malingen.

spraymaling av brusboksene i ønsket farge

Husk at spraymalingen rekker langt, så det er viktig å dekke til området der du står og jobber. Spray boksene i ønsket farge.

2.

  • Velger du samme farge på alle får du et stilrent uttrykk, mens ulike fargetoner er mer lekent. Alt er lov, og det er du som bestemmer.  
  • Plasser boksene på et fat, eller bare i en gruppe på bordet. Fyll dem med vann. 
  • Les våre stelletips for å gi peonene den beste mulige behandlingen.

Stell peonene som vanlig; fjern blader og skråkutt stilken

Stell peonene som vanlig - fjern blader og skråkutt stilken med en skarp kniv.

3.

  • Fjern mesteparten av bladene, og kutt stilkene skrått med en skarp kniv. Til slutt danderer du de vakre blomstene i de ulike vasene du har laget. 

Et fat dekket med unike vaser og flotte peoner.

Nyt synet av det du har skapt. La det bugne av blomster på bordet!

Pynt som du vil med peoner

Du er naturligvis ikke bundet til å plassere boksene på et fat. Kanskje du venter gjester i sommer? Disse boksene kan også brukes som vaser i sommerens borddekor. 

Gi fantasien fritt spillerom, for da blir det finest. Og du? Gjør det enkelt! Blomster er vakre nok i seg selv, og litt holder lenge.

vakker blomsterbukett med rosa peoner

En vakker blomsterbukett med sommerens rosa peoner og grønt!

Praktfulle peoner interflora inspirasjon

Pynt til sommerfesten med små vaser med peoner.

peoner i ulike farger

Vi har et stort utvalg sommerens vakre peoner i nettbutikken , eller besøk din lokale Interflora-butikk . Du kan også sende blomster på døren til en du føler fortjener en ekstra oppmerksomhet. Bestill blomster her.