Finn din stil til høstens inngangsparti

Få et blomstrende flott inngangsparti som varer helt frem til frosten kommer.

3 stiler inngangsparti

Pottene går i gråbrunt og sort, og den dominerende fargen er cerice.

Skal det være enkelt, lyst og delikat? Frodig fargerikt? Klassisk, stramt minimalistisk? Herlig kaos? Alt er mulig!  

Det er mange ulike høstplanter å velge mellom, og flere av dem finnes i ulike fargevarianter. Vi liker spesielt lyngvariantene Erica og Calluna, Krysanthemum, Calocephalus, Pernettia, Skimmia og flere sorter av Hebe.  

Så, hvordan skal du velge? Det første du gjør er å ta et valg på tema eller stil. Ta utgangspunkt i husets farge, omgivelsene, stil på huset eller bare hvilket uttrykk du ønsker. Vi har laget våre tre favoritter, og disse ser du nedenfor.  

Les også: Få høstens vakreste inngangsparti

1.

Lun og varm harmoni

Dette inngangspartiet er både klassisk og moderne. Tente lykter og et frodig utseende ønsker deg og dine gjester varmt velkommen. Sørg for at du har flere i samme fargetone når du velger planter. Bruk potter i ulike størrelser, og plant gjerne sammen flere planter av samme slag for å fylle de største pottene.

3 stiler inngangsparti

Ønsk gjestene varmt velkommen med en høstkrans bundet sammen av calluna og nyper.

3 stiler inngangsparti

Calluna er både dekorativ, lettstelt og rimelig. En sikker vinner!

2.

Moderne og urbant på trappen

Det lønner det seg å bestemme hvilken farge som skal være den dominerende før du går til innkjøp av planter og annen dekor. Det blir enklere å skape en god helhet hvis du lar en av fargetonene dominere.  

Dette er inngangspartiet for deg som er glad i spreke farger og kule detaljer. Gjør det lille ekstra med en stor og herlig krans bundet sammen av høstens herlige materialer.

3 stiler inngangsparti

3.

Landlig og nostalgisk

Mange foretrekker den landlige og nostalgiske stilen, men det er ikke alltid så enkelt å kombinere med et nytt og moderne hus. Da er løsningen å blande det moderne med det landlige. Her er det valgt betongpotter, kombinert med gamle utemøbler som er malt i matchende farger.  

Den landlige stilen har planter som er fargesvake. Gode valg er farger som grågrønt, hvitt og eventuelt duse rosatoner.

3 stiler inngangsparti
3 stiler inngangsparti

Pernettia holder seg fin helt frem til frosten kommer.

3 stiler inngangsparti

Mal gjerne utemøblene i farger som passer til det uttrykket du ønsker.

Norge er et langstrakt land med ulike klimasoner, så det kan lønne seg å spørre en blomsterdekoratør i din Interflora-butikk om hva som egner seg best i ditt lokalmiljø.