Slik dekorerer du et fat med blomster

Har du mye pynt og småting hjemme? Plasser alt på et fat for å skape et roligere utrykk.

Slik dekorerer du et fat interflora norge

Ingen er mer glad i å pusse opp enn nordmenn. Vi elsker interiør, og det er ofte synonymt med en stor interesse for dekor og pyntegjenstander. Resultatet kan fort bli at det ser litt rotete ut – i alle fall hvis du har for mye.  

Samler du i stedet dekorelementene på et fat skaper du et roligere uttrykk, samtidig som pynten får et personlig preg. Vaser med blomster og blader, i tillegg til miniplanter i små potter, kan bli vakkert sammen med de andre tingene dine. 

Lyst til å lage din egen dekor? Prøv deg på dette betongbladet!

Pynt fatet variert

Du har vaser, skåler, planter og figurer. Det mangler ikke på rekvisita. Men hvordan få et bra resultat? Å plassere dekoren tilfeldig på et fat ser veldig enkelt ut, men det ligger en del tankearbeid bak for å få det rette uttrykket.  

Tenk på former, farger og overflater når du velger elementene på fatet. Best resultat får du om dekoren har noen ulikheter i størrelser og teksturer.

Blomsterbukett i vase på et stuebord

Her har man valgt rosa som den dominerende fargen i komposisjonen. Enkelt og effektfullt!

grønne planter på et fat

Bland gjerne planter sammen med snittblomster. Vaser med spennende blader i er alltid en suksess!

Velg et fargetema

Først og fremst bør du velge et fargetema. Vil du ha det hvitt, sart og kaldt? Eller trekker du mot varme, dype jordfarger? Kanskje det er en miks av rosatoner som passer best hos deg?  

Når du har valgt fargetema kan du se på de ulike overflatene. Bruk kontraster for å fremheve de ulike elementene. Kombiner en blank, gjennomsiktig vase med en skål av tre, og plasser det på et marmorfat. Da får du flotte kontraster.

rosebukett i glassvase på fat

Den nydelige buketten med roser har fått følge av en morsom, arvet fugl. Små figurer sammen med blomstene skaper kontrast og gjør komposisjonen spennende.

grønne planter i vaser på et fat

Dype lillatoner mot grålige grønntoner skaper et annerledes utrykk. Glassvasen gir en viktig kontrast mot alle de matte overflatene.

Unngå å matche for mye

Vi har en tendens til å kjøpe dekorelementer fra samme ”serie”, og gjerne i samme fargetema. Hvis du plasserer alt på ett fat, vil det nærmest se litt kjedelig ut. Kan det hende at du har matchet for mye?  

Let i stedet i skuffer og skap etter suvenirer, barnehagepynt og arvegods. Det er de uventede elementene som skaper spenning og personlighet! Det betyr likevel ikke at du skal ta ut alt du har av pyntegjenstander på fatet. En eller to småting holder.

roser i flere vaser på et fat

Noen ganger greier man ikke å velge bort! Her ser du mange små elementer, satt sammen til en frodig, vårlig komposisjon.

Hvit

Har du et fint fat er det ingen grunn til å dekke til hele flaten! Dette marmorflaten har fått en vakker bukett med Alstromeria, i selskap med en suvenir fra årets ferietur.