Vakre høstplanter til uteområdet

Se hvordan du kan skape høststemning uteplassen. Her er våre favoritter blant sesongens blomster og planter.

Uteområdet i full høstblomst

Det er fortsatt muligheter for å nyte solfylte dager utendørs, så nå er det på tide å rydde opp i pottene på terrassen og pynte med vakre høstblomster. Vi anbefaler deg å velge holdbare planter som står helt frem til de første kuldegradene.

Hauchera, erica, calluna og pernettya

Lilla- og rosatoner er en del av høsten. Her har vi samlet et utvalg valører ved hjelp av alunrot (heuchera), ulike typer lyng og bærmyrt (pernettya).

Finn din farge og stil til uteområdet

Høstplantene kommer i både varme fargetoner og kjølige, gråhvite nyanser. Finn det fargebildet som passer best hos deg, og et godt tips kan være å ta utgangspunkt i husets farge, potter, interiør eller lignende. Nedenfor er både husveggen og terrassen grå, så vi lot oss inspirere av fargene på puter og tepper.

Høstplanter i rosa og lilla fargevalører

Alunrot har virkelig blitt en favoritt de siste årene, og den kjennetegnes av sitt flotte bladverk. Den finnes i mange fargekombinasjoner, og er veldig hardfør. Faktisk kan den overvintre i krukker de aller fleste steder i landet. Bærmyrt er en vakker høstplante med dekorative bær i rosa eller hvitt. Bærene blir sittende langt ut over høsten, men den trenger jevnlig vanning. Den er heller ikke så glad i minusgrader, så den er å regne som en ettårig plante.

Erica høstlyng i oransje toner

Erica

Frilandskrysantemum i potte utendørs

Krysantemum

Høstens sølvtråd i potte ute

Sølvtråd

Inngangsparti med høstplanter og lyslykter

Lyslykter finnes i mange ulike utforminger, så her er det din smak som avgjør.

Trapp med høstplanter i ulike farger

Finn en fargetone som passer, eller kombiner farger du liker

Alunrot fra Interflora

Alunrot

Rosa bærmyrt fra interflora

Rosa bærmyrt

Hvit bærmyrt i potte

Hvit bærmyrt