Velg riktig vase til din blomsterbukett

Hvilke blomstervaser må du ha?

Finn den perfekte vasen til din bukett.

Det finnes blomstervaser i alle mulige varianter, men de kan sorteres i kategorier slik at det blir enklere for deg som ønsker å etablere et basisutvalg. På denne måten har du garantert en passende vase når du trenger det.

Du finner buketter i vase i nettbutikken, og hos din lokale Interflora-butikk.

Sylinderformet og klassisk

Vaser med sylinderform passer godt i hjem med moderne interiør. Ideelt sett bør du ha to-tre forskjellige størrelser for å kunne leke med uttrykk, samt ha litt å velge blant for ulike blomster og buketter. Har du kun plass til én vase, bør du velge en som måler omtrent 15×20 cm. Denne størrelsen passer enten du har mange blomsterstilker, eller bare ønsker å sette færre blomster «tilfeldig» på skrå i vasen.

Høye buketter får et enda mer moderne uttrykk i en sylinderformet vase. Høye buketter får et enda mer moderne uttrykk i en sylinderformet vase.
Blomster satt på skrå i vasen skaper et spennende uttrykk. Blomster satt på skrå i vasen skaper et spennende uttrykk.

Høy vase til høye blomster

Det kan være utfordrende å finne en passende vase når du får høye blomster. Det ideelle er en vase som er 30-40 cm høy, og enten sylinderformet eller litt smalere i åpningen. Husk at vasen bør ha litt tyngde i bunnen slik at den står stødig.

En høy bukett står stødigst i en høy vase som er smalere i toppen. En høy bukett står stødigst i en høy vase som er smalere i toppen.
Vaser som smalner inn mot toppen passer godt til de fleste buketter. Vaser som smalner inn mot toppen passer godt til de fleste buketter.

Rund vase passer til «alt»

En rund vase er et godt utgangspunkt for samlingen, for den passer til det meste og gir god plass til stilkene. Denne typen er perfekt til sammensatte buketter, samt buketter med mange stilker. Velg en som er 20-30 cm høy, og den kan gjerne være litt smalere i åpningen enn resten av vasen.

Vaser med rund form passer de aller fleste buketter, og de aller fleste hjem. Denne vasen finner du i <a href=nettbutikken hvor du kan velge den etter at du har valgt bukett." /> Vaser med rund form passer de aller fleste buketter, og de aller fleste hjem. Denne vasen finner du i nettbutikken hvor du kan velge den etter at du har valgt bukett.

Dekorer med små vaser

Når du skal skape enkel bordpynt, eller kanskje dekorere på et lysfat, er det veldig praktisk med et utvalg av små vaser. Her kan du bruke det du finner hjemme, som telysglass, drikkeglass, tomme syltetøyglass og så videre.

Det er fint å ha et utvalg av små vaser når du skal dekke bordet eller pynte et lysfat. Det er fint å ha et utvalg av små vaser når du skal dekke bordet eller pynte et lysfat.
Du kan fordele buketten i flere glass. Her har vi brukt dekorative telysglass. Du kan fordele buketten i flere glass. Her har vi brukt dekorative telysglass.

Alt kan brukes som vase

Det er en sannhet med modifikasjoner, men i prinsippet kan alle typer flasker, glass og potter brukes som vase – så lenge de er rengjort skikkelig. Vi anbefaler at du vasker med klorin for å bli kvitt alle bakterier, siden bakterier i vannet kan redusere blomstenes holdbarhet.

Ellers er det viktig at vasen du velger er høy nok til at blomstene står stødig, og du trenger ikke å være redd for å kutte stilkene ned til ønsket høyde.

Samlingen med Norgesglass kan brukes til så mangt. Blant annet som vaser til blomstene dine. Samlingen med Norgesglass kan brukes til så mangt. Blant annet som vaser til blomstene dine.

Skal man kutte båndet rundt buketten?

Dette er et helt vanlig spørsmål, og svaret avhenger av typen bukett. Hvis det kun er én type blomster, eksempelvis 20 røde roser, kan du fint kutte båndet for å få et løsere uttrykk. Har du en sammensatt bukett som er bundet av en blomsterdekoratør, vil den høyst sannsynlig miste formen hvis du bruker saksen. Våre eksperter anbefaler derfor å la håndverket forbli bundet.

Så lenge buketten består av kun én type blomster, kan du trygt kutte båndet. Så lenge buketten består av kun én type blomster, kan du trygt kutte båndet.