asalea stell og tips interflora norge

Få din azalea til å blomstre hele julen

En blomstrende azalea gir glede i julen. Vi viser deg hvordan du tar vare på den.

Azalea er en av de klassiske juleplantene, og finnes i flere farger. Med disse tipsene får du den til å vare til langt over jul, enten den er rød eller hvit.

Les også: Ta vare på juleblomstene

1. Azalea skal ikke tørke

Denne blomsten elsker vann, og det er nesten ikke mulig å vanne den for mye. Husk imidlertid å tømme av overflødig vann etter cirka 20 minutter.

Azaleaen liker ikke å bli stående med vann i potta over lengre tid. Et godt tips er å fylle en bøtte med vann, og holde jordklumpen under vann til det slutter å boble. Dette kan du gjøre 2-3 ganger i uken.

2. Plasser blomsten lyst

Azalea er en blomst som er glad i lys. Setter du den i lyse omgivelser blir det enklere for den å utvikle knoppene, slik at den blomstrer raskere.

 

En oppstammet Azalea blir ekstra flott om du legger litt putemose på toppen av potta. En oppstammet Azalea blir ekstra flott om du legger litt putemose på toppen av potta.

3. Fjern visne blomster

Er du flink å fjerne visne blomster, får planten mer lys til knoppene. Da vil det bli enklere å utvikle knoppene til nye, flotte blomster.

4. Ikke glad i varme

Azalea kan plasseres i stuetemperatur, men trives aller best om det er litt kjøligere. Regelen er: Jo varmere den plasseres, jo mer må du vanne.

Denne skjønnheten kalles Epleblomst Asalea. Den kjennetegnes av åpne, hvite blomster som minner veldig om de vakre epleblomstene vi ser om våren. Denne skjønnheten kalles Epleblomst Asalea. Den kjennetegnes av åpne, hvite blomster som minner veldig om de vakre epleblomstene vi ser om våren.

5. Plasser den lyst og kjølig etter blomstring

Azalea er ikke bare en juleplante. Med litt innsats kan du ha azaleaen din i flere år. Etter blomstring plasserer du den på et lyst og kjølig sted, og når våren kommer kan du sette den ut.

Den overvintrer ikke her i Norge, så du må ta den inn igjen før frosten kommer. Da har den forhåpentligvis dannet nye knopper og er klar for å gi deg en ny blomstring! Bestill en nydelig Azalea på nett, og få den levert før jul.

Bilde