Krysantemum: En frodig høstbukett på 1-2-3

Føl deg som en blomsterdekoratør med denne enkle oppskriften.

September er høysesong for krysantemum, og det er en perfekt anledning til å pynte opp hjemme med friske farger.

Trenger du litt inspirasjon eller starthjelp? Bruk gjerne vårt eksempel som utgangspunkt, og lag din egen bukett.

Dette trenger du for å lage en høstbukett

Viktig: Riktig stell av krysantemum gir blomstene lang levetid. Les gjerne detaljene i vår artikkel om stelletips.

Rens stilken for blader før du lager buketten, slik at det ikke kommer blader i vannet. Da holder blomstene lenger! Rens stilken for blader før du lager buketten, slik at det ikke kommer blader i vannet. Da holder blomstene lenger!

Slik lager du høstbuketten

  1. Den viktigste forberedelsen du gjør, er å starte med en ren vase. Bakterier i vannet kan nemlig sørge for at blomstenes levetid forkortes.
  2. Fyll vann i vasen. Bruk en ren og skarp kniv til å snitte blomster og grønt i ulike lengder. Du kan beregne lengden slik at omtrent 1/3 av stilkens lengde står i vasen.
  3. Plasser stilkene i vasen. Ved å sette dem asymmetrisk skaper du et fritt og lekent uttrykk.
Husk holdbarhetsmiddelet som fulgte med blomstene. Det sikrer god næring og lengre levetid for buketten din. Husk holdbarhetsmiddelet som fulgte med blomstene. Det sikrer god næring og lengre levetid for buketten din.
Velg vakre og varme farger! Det gjenskaper høstens naturlige fargespill og gjør underverker på humøret. Velg vakre og varme farger! Det gjenskaper høstens naturlige fargespill og gjør underverker på humøret.
Når 2/3 av stilken er utenfor vasen, skapes det blomsterdekoratørene kaller gode og riktige proporsjoner. Når 2/3 av stilken er utenfor vasen, skapes det blomsterdekoratørene kaller gode og riktige proporsjoner.

Du startet med en ren vase, og det er viktig å fortsette med det for å bevare levetiden. Det betyr at du må være påpasselig med at løse blader og annet ikke finner veien ned i vasen.

Ønsker du andre materialer enn de du finner i hagen, kan du ta turen innom din nærmeste Interflora-butikk. Der finner du dyktige fagfolk som gjerne hjelper deg med å realisere ditt kunstverk.

Plasser buketten kjølig om natten slik at blomstergleden varer ekstra lenge. Plasser buketten kjølig om natten slik at blomstergleden varer ekstra lenge.