Lag din egen blomsterkrans!

Lag din egen blomsterkrans interflora norge

På sommeren er det ekstra fint med blomster i håret. Vi viser deg hvordan du enkelt kan binde din egen krans.

Blomster i håret er en av årets store trender. Nå er tiden inne for sankthans-feiring, bryllup og sommerfest, og da passer det ekstra godt med en herlig blomsterkrans som tilbehør til sommerkjolen.

Les også: 3 blomstrende hårfrisyrer

Blomsterkrans for alle stiler

En blomsterkrans kan lages i mange ulike stiler. En blomsterkrans kan være romantisk, småblomstrete, naturlig, rufsete, minimalistisk, smal eller bred – mulighetene er mange, og det er ikke alltid enkelt å velge.

Det som kan være lurt å tenke på er hvilke farger og hvilket uttrykk som passer til antrekket. Du må også huske på at ikke alle blomster har like lang holdbarhet. Hør med din faghandel hvilke blomster som egner seg best.

Blomsterkrans er fint til både store og små.

Velg blomster med god holdbarhet

Mange ønsker seg den naturlige stilen man får om man bruker markblomster. Blomster som er plukket i naturen har ofte lus eller annet utøy, i tillegg har de ikke alltid den beste holdbarheten.

I din lokale Interflora-butikk finnes det mange typer blomster som gir det samme utrykket. Er du usikker på hvilke blomster som holder seg best, hjelper vi deg selvsagt med å finne de riktige blomstene.

Husk at du med fordel kan lage kransen dagen før. Dusj den med vann, pakk den i plast og legg den i kjøleskapet frem til du skal bruke den. Da er den like fin!

En herlig blomsterkrans er perfekt tilbehør til sommerkjolen.

Slik lager du blomsterkransen:

Du trenger:

  • Ståltråd
  • Tape
  • Myrtetråd
  • Blomster
  • Kniv
  • Saks
Du kan lage en blomsterkrans med enkle materialer.

1) Start med ståltråd, og vikle blomstertape rundt. Klipp stilken til 10-15 centimeter på de ønskede blomstene.

Blomster som brudeslør og grenroser er vakre i blomsterkrans.

2) Fest myrtetråden til ståltråden, og legg et knippe blomster inntil den. Surr en runde med myrtetråd. Gjenta dette, så du får en ranke.

Surr myrtetråd rundt for å feste blomstene.

3) Når det kommer til bredden, avgjøres det av hvor tett du legger blomstene. Hvilken blomstermiks du velger avgjør også hvilket uttrykk kransen får.

Fest sammen endene for å forme kransen.

4) Når ranken er lang nok former du den til en krans og fester endene sammen. Det er ikke mer som skal til!