Nelliker er trendy igjen interflora norge

Nelliken er tilbake i trendbildet

Tiden er inne for å fylle hjemmet med fargerike og sprudlende nelliker.

Den velduftende nelliken har lenge hatt et ufortjent dårlig rykte. Nå har vi begynt å få øynene opp for den nydelige blomsten igjen. Produsentene kommer stadig med flere nye og tidsriktige farger, mens forbrukeren har gjenoppdaget nellikens fantastiske holdbarhet.

Nelliker er vakre året rundt. Fyll gjerne en glassvase med nelliker i ulike farger. Nelliker er vakre året rundt. Fyll gjerne en glassvase med nelliker i ulike farger.

Allsidige nelliker

Nelliken har flere gode egenskaper. I tillegg til å være holdbar er den nemlig fantastisk allsidig. Nelliken kommer i mange farger, og kan snittes både høyt og lavt.

Det rike fargeutvalget gjør at det er ekstra lett å finne en bukett som passer til rommet. Bruk gjerne flere fargevalører for å gi buketten et ekstra fyldig og rikt uttrykk.

Burgunder, vinrød eller bordeaux? Nelliken finner du i de fleste fargetoner. Burgunder, vinrød eller bordeaux? Nelliken finner du i de fleste fargetoner.

Nelliker får du året rundt

Visste du at nelliker er den mest solgte snittblomsten i hele verden? Det rike fargeutvalget, og ikke minst at den er tilgjengelig året rundt, gjør den ekstra populær.

Nelliken har en rik historie. Den har blitt dyrket i over 2000 år, og det sies at nellik er en av de mest symbolske blomstene vi har. Du får dem også i mange ulike sorter. De fleste hører imidlertid hjemme i Europa og Asia.

Vi elsker nelliker! Vi elsker nelliker!

Storhodet nellik er favoritten

I norske hager finner vi blant annet hagenellik, kinanellik og busknellik. De typene vi kjenner aller best, nemlig storhodet nellik, er oppvokst i drivhus og er en krysning mellom hagenellik og kinesernellik. Som snittblomst finner du storhodet nellik og grennellik.

Storhodet nellik er ekstra fint når du setter flere sammen i en stor bukett. Bland gjerne flere farger, da får du et friskt og frodig uttrykk.

Velg gjerne en miks av farger når du skal pynte med nelliker! Velg gjerne en miks av farger når du skal pynte med nelliker!

Ikke lenger en begravelsesblomst

Nelliken har siden midten av 1900-tallet hatt et rykte som en begravelsesblomst. På den tiden var det ikke like stor tilgang på blomster, og utvalget var begrenset. Nelliken ble imidlertid dyrket i Norge. Derfor var den lett tilgjengelig til en fornuftig pris.

Resultatet ble at den populære blomsten ofte ble gitt til de etterlatte, eller sendt til båren i forbindelse med en begravelse. I dag er situasjonen en annen. Utvalget er nesten ubegrenset. Roser og liljer er kanskje de blomstene man ser mest i forbindelse med begravelse i vår tid.

En favn med nelliker varmer ekstra om høsten. En favn med nelliker varmer ekstra om høsten.