Hjemmelaget adventsfat

Personlig pynt til advent

Adventsstaken er ikke lenger det eneste alternativet i ventetiden.

Vi markerer gjerne starten på advent ved å finne frem adventsstaken. Det er en hyggelig tradisjon, og vi teller ned dagene til jul mens vi koser oss med ulike aktiviteter.

Hvilken adventsstake har du?

Det finnes mange forskjellige adventsstaker rundt om i norske hjem. Noen har en som de pynter på nytt hvert år, noen pynter den ikke i det hele tatt, og noen lager en ny til hver advent.

Denne vakre adventskransen er enkel å lage. <a href='https://inspirasjon.interflora.no/lag-egen-adventskrans/'>Oppskriften finner du i denne artikkelen</a>. Denne vakre adventskransen er enkel å lage. Oppskriften finner du i denne artikkelen.

Det er altså ganske fritt frem for å gjøre det slik du synes er best, og det er ingenting i veien for å bytte ut tradisjonelle stearinlys med kubbelys. I så fall kan du jo plassere dem på et lekkert dekortert adventsfat.

Kubbelys passer fint til adventsstaken du lager selv. Hvis du samler dem på et fat, vil de oppleves som en enhet. <a href='https://inspirasjon.interflora.no/hvordan-lage-et-adventsfat/'>Ta gjerne en kikk på vår enkle fremgangsmåte</a>. Kubbelys passer fint til adventsstaken du lager selv. Hvis du samler dem på et fat, vil de oppleves som en enhet. Ta gjerne en kikk på vår enkle fremgangsmåte.

Hva er adventsfargene?

Lilla er den tradisjonelle adventsfargen, men trender kommer og går. Hvitt har lenge vært en foretrukken farge, men lilla er på vei tilbake. Nå beveger det seg imidlertid litt mer mot de dype burgunder- og plommefargene, og ikke klassisk adventslilla. Dette kommer som et resultat av at trendene nå har dypere farger i interiøret.

Med mer farger i interiøret, ser vi at lilla er tilbake i dypere nyanser. Med mer farger i interiøret, ser vi at lilla er tilbake i dypere nyanser.
Grønt er blant årets store interiørtrender, og mange velger jo en farge som står i stil med resten av rommet. Grønt er blant årets store interiørtrender, og mange velger jo en farge som står i stil med resten av rommet.
Fugler er også en utbredt trend i år. <a href='https://www.interflora.no/besoek-en-butikk.177955.no.html'>Denne finner du i alle Interflora-butikker</a>. Fugler er også en utbredt trend i år. Denne finner du i alle Interflora-butikker.
Med sin nydelige farge og gode holdbarhet, er den blålilla Wanda-orkideen en gjenganger i adventstiden. Med sin nydelige farge og gode holdbarhet, er den blålilla Wanda-orkideen en gjenganger i adventstiden.

Pynt slik du vil til advent

Tradisjoner er viktig, men du kan så klart sette ditt preg på pynten i ditt eget hjem. Du er eksempelvis ikke avhengig av å ha en lysestake med plass til fire lys for å kunne kalle det en adventsstake.

Ekstra lange lys gjør adventsstaken mer elegant. Her har vi brukt lys fra <a href='http://www.ester-erik.dk/'>Ester & Erik</a>, som du finner i flere Interflora-butikker. Ekstra lange lys gjør adventsstaken mer elegant. Her har vi brukt lys fra Ester & Erik, som du finner i flere Interflora-butikker.

Du kan samle fire kubbelys, eller fire ulike lysestaker på et fat. Legg på noen kuler, vaser med friske blomster, kongler og andre materialer, så oppleves de som én enhet. Se hva du har i skapet, for her er alt lov.

Og er du av typen som ikke «rekker» å tenne alle fire lysene, kan du lage deg et adventsfat med ett kubbelys og brenne det når det passer deg.

Hvem bestemmer at det må være fire lys? Ett kubbelys på et fat dekorert med julens farger er alt du trenger. Ditt hjem, dine regler. Hvem bestemmer at det må være fire lys? Ett kubbelys på et fat dekorert med julens farger er alt du trenger. Ditt hjem, dine regler.

Husk at levende lys er brannfarlig, og desember er rekordmåneden for husbranner. Pass på at det er god avstand mellom det som er brennbart og lyset, og forlat aldri rommet med tente lys.

Hvorfor tenner vi lys i advent?

Tradisjonen med å tenne lys de fire søndagene i advent er gammel, men vi vet ikke helt når den startet. En myte hevder at en tysk kvinne fant opp adventsstaken da hun lagde en kalender for sin sønn. Han gledet seg veldig til jul, og hun telte ned ved å tenne lys. Kilde: Wikipedia

Bilde