Det er enkelt å lage en lyslykt til jul. Vi viser deg hvordan.

Pynt en lyslykt til jul

Har du noen enkle glassvaser stående i skapet? Vi viser deg hvordan du kan bruke dem til å skape julens vakreste lyslykter.

Vi har allerede vist deg hvor enkelt det er å lage en islykt, men der islykten egner seg best utendørs, kan en botanisk lyslykt være både inne og ute. Den er fin alene, men enda finere i en gruppe med både store og små.

Lyktene er fine gaver til den som har alt og gjør seg veldig godt som bordpynt.

Dekoren velger du selv. Vi har valgt grønt og ilex som passer til høytiden. Dekoren velger du selv. Vi har valgt grønt og ilex som passer til høytiden.

Du trenger:

 • En glassvase
 • Et kubbelys
 • Saks til ståltråd og grener
 • Myrtetråd
 • Grønne planter
 • Ilex (kristtorn)
Legger du på litt nytt for hver runde, vil pynten sitte bedre og gi deg mer kontroll over sluttresultatet. Legger du på litt nytt for hver runde, vil pynten sitte bedre og gi deg mer kontroll over sluttresultatet.

Slik lager du lyslykt til jul

 1. Klipp opp de grønne plantene og Ilex i passende lengder.
 2. Surr noen runder med myrttråd rundt vasen for å feste tråden. Legg enden av tråden til side allerede fra start, slik at du har noe å feste i til slutt.
 3. Legg inn biter av grønt og Ilex og ta en runde med tråden. Fortsett slik til du har det utrykket du ønsker.
 4. Du kan velge om du legger det veldig tett, eller om du vil gi lyset fra flammen mer plass til å skinne gjennom.
 5. Når du er ferdig, fester du tråden på samme sted som du begynte.
Det er faktisk så enkelt at du vil glede deg til å begynne på neste lyslykt. Vi anbefaler ulike størrelser slik at du kan plassere dem i grupper. Det er faktisk så enkelt at du vil glede deg til å begynne på neste lyslykt. Vi anbefaler ulike størrelser slik at du kan plassere dem i grupper.

Kjenner du kreativiteten presser på, men kanskje ikke vet helt hvor du skal begynne? Prøv deg på en dørkrans til jul, eller enda bedre – en islykt til inngangspartiet. God jul!

Bilde