Bukett med nelliker i adventsfargen lilla

Skap adventsstemning med blomster

Skal du pynte med lilla eller hvitt til advent?

Advent forbindes med hygge hjemme og ekstra tid med familien. Vi roer ned, og ser frem til den kommende høytiden.

Blomster er en naturlig del av adventskosen

For mange er det ikke ordentlig advent før amaryllis, svibler og julerose er på plass. Det samme kan vi si om asalea, julestjerner og tulipaner, som er fast inventar i mange adventspyntede hjem.

Skal du velge hvitt eller lilla til advent?

Her er det du selv som sitter med fasiten, for det handler i hovedsak om din smak. Tradisjonelt sett har lilla vært ansett som selveste adventsfargen, men hvitt har vært godt representert i trendbildet de senere årene. Lilla er imidlertid på vei tilbake.

Siden interiørtrendene nå har dypere farger, har også den klassiske «adventslilla» beveget seg mot dype burgunder- og plommefarger. Nedenfor har vi samlet litt inspirasjon i hvitt og lillatoner, og kanskje du finner en favoritt?

DIY-prosjekter til juleverkstedet

Det er hyggelig å arrangere et juleverksted, enten du lager fine ting til deg selv eller førjulsgaver til en venn eller god nabo.

Vi har oppskrifter som er enkle å følge, og lar deg lage vakre lykter, lyslykter med LED-lys, mosesurrede svibler og svibelglass. Se gjerne eksemplene under, eller klikk deg direkte inn på oppskriften du vil lage.

Her finner du <a href=oppskriften på brannsikre lyslykter." /> Her finner du oppskriften på brannsikre lyslykter.
Lag <a href=lykter med glassvaser i ulike størrelser." /> Lag lykter med glassvaser i ulike størrelser.
Svibelglass er dekorative, og du kan endre uttrykk ved å bytte farge på silkebåndet. Svibelglass er dekorative, og du kan endre uttrykk ved å bytte farge på silkebåndet.