Slik steller du peoner

Sommerens vakreste blomster har kort sesong og bør nytes nå – mens de er her. Slik tar du vare på dem.

Peoner er og blir en norsk folkefavoritt i sin korte blomstringsperiode på sommeren. Den store og fargerike blomsten er forholdsvis enkel å ta vare på. Følger du våre fem tips kan du nyte synet av den i mange dager.

Se utvalget av peoner i nettbutikken.

1. Pass på at vasen er helt ren! Hvis du ikke har vasket vasen ordentlig etter forrige blomsterbukett, kan nemlig bakterier tette igjen porene i stilken. I verste fall resulterer det i dårligere holdbarhet, og ikke minst lavere vannopptak. For å være helt sikker på at bakteriene er borte, kan du med fordel la blomstervasene stå med klor over natten. Husk å skylle vasen godt før du tar den i bruk.

2. Fyll vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel.

3. Peoner har mange blader på stilken. Fjern 2/3 av bladene og pass på at ingen av dem kommer i vannet.

4. Snitt peonene med en skarp kniv. Bruk en god snittekniv, mange foretrekker også tapetkniv. Snitt dem på skrå, og sett dem raskt i vann. Ligger peonene uten vann kan luften tette igjen poregangene, som igjen fører til at de mister litt av den gode sugeevnen.

5. I likhet med de fleste snittblomster liker også peoner å ha det kaldt om natten. Finner du et kjølig sted til dem når du skal sove, så får de lengre levetid.

Sett peonene på et lyst sted

Peoner tar seg godt ut både alene og mange sammen i en vase. Plasser de et sted med mye lys, så vil blomstene både trives og være godt synlige.

Nyt peonsesongen mens du kan. Sjekk utvalget i nettbutikken, eller besøk din lokale Interflora-butikk.