Slik steller du potteroser

Potteroser blomstrer hele sesongen med riktig stell.

Riktig behandling får den til å blomstre gjennom hele sesongen.

Den allsidige potterosen er i salg hele året. Inne er den dog kjent som en plante med litt kort holdbarhet, men den er en favoritt når den får leve utendørs på våren og sommeren. Hvis potterosen får riktig stell, er det en frodig plante som blomstrer rikt gjennom hele sesongen.

Les også: Slik snitter du roser

Sett potterosen et lyst sted

Potterosen trenger mye lys hvis den skal stå inn, særlig på vinteren. Vær bare obs på at den ikke skal stå ved varmepumpen eller varmeovner. På våren og sommeren kan den helt fint stå ute.

Den trives godt et sted med litt sol, men da må du passe på at den får nok vann.

Hvor ofte skal potterosen vannes?

Denne planten liker ikke å bli for tørr eller våt, så nøkkelen er jevn fuktighet. Synes du at det blir for ofte å vanne, kan du plante den over i en større potte.

Innendørs må den kanskje ha vann hver dag dersom innetemperaturen er høy.

Stell godt med potterosen

Fjern visne blomster og blader regelmessig, for da slipper planten å bruke krefter på å prøve holde liv i noe som er dødt. Dermed vil den heller bruke energien sin på å glede deg med rik blomstring!

Klipp helt ned til neste blad når du fjerner visne blomster. Dette gir en frodigere vekst.

Hvor ofte skal potterosen gjødsles?

Potterosen trenger gjødsel på våren og sommeren, og da skal den gjødsles en gang i uken. Belønningen din kommer i form av en frodig og blomsterrik plante.

Potteroser finnes i det fleste farger (unntatt blått), men er mest vanlig i rosatoner, rødt og hvitt.

Overvintring inne eller ute?

Det er mulig å la den overvintre i hagen hvis du bor på et sted med mildt klima. Mange velger uansett å ta den inn for vinteren, og da er det lurt å klippe den ned og holde den i live frem til den kan plantes i hagen. På denne måten vil det komme nye blomster i løpet av sommeren.