Snitt rosene riktig

Få rosebuketten til å vare enda lenger med disse stelletipsene.

Rosen er blomsterverdenens kanskje mest allsidige blomst. Den kommer i et stort antall farger, er tilgjengelig året rundt og er en passende blomst å gi til absolutt alle anledninger. Hvem blir vel ikke glad for en frisk og delikat bukett med roser?

Ved å snitte rosene riktig øker du levetiden, og kan nyte synet av dem lenge.

Slik snitter du rosene

1. Ta først bort de nederste bladene på stilken. Det skal ikke komme blader i vannet, da det vil skape bakterievekst – som ikke er bra for holdbarheten.

2. Snitt rosene på skrå, med en ren og skarp kniv. Vi anbefaler en tapetkniv. Snittet skal være lett skrått, og på cirka 2-5 centimeter. Hold snittet rent.

3. Sørg for at vasen er helt ren. Bakterier i vannet begrenser holdbarheten med mange dager. Den beste måten å få vasen helt ren er å la den stå med klor i vannet i noen timer.

5. Sett rosene i vasen, og nytt synet!

Øk holdbarheten på rosene med enkle grep

Hvis du har snittet rosene riktig, har du glede av dem i mange dager. Fremdeles er det noe du kan gjøre for å øke holdbarheten. Vi anbefaler kundene våre å sette rosene kjøligere på natten, slik at de lever enda lenger.

Skulle de etter hvert bli slappe i blomsten, kan du også kutte stilken kort. Ved å deretter sette de kjølig i noen timer, kan de pynte opp rommet i enda noen dager til.