Uteområdet i full høstblomst

Vakre høstplanter til uteområdet

Se hvordan du kan skape høststemning uteplassen. Her er våre favoritter blant sesongens blomster og planter.

Det er fortsatt muligheter for å nyte solfylte dager utendørs, så nå er det på tide å rydde opp i pottene på terrassen og pynte med vakre høstblomster. Vi anbefaler deg å velge holdbare planter som står helt frem til de første kuldegradene.

Lilla- og rosatoner er en del av høsten. Her har vi samlet et utvalg valører ved hjelp av alunrot (heuchera), ulike typer lyng og bærmyrt (pernettya). Lilla- og rosatoner er en del av høsten. Her har vi samlet et utvalg valører ved hjelp av alunrot (heuchera), ulike typer lyng og bærmyrt (pernettya).

Finn din farge og stil til uteområdet

Høstplantene kommer i både varme fargetoner og kjølige, gråhvite nyanser. Finn det fargebildet som passer best hos deg, og et godt tips kan være å ta utgangspunkt i husets farge, potter, interiør eller lignende.

Nedenfor er både husveggen og terrassen grå, så vi lot oss inspirere av fargene på puter og tepper.

Noen av høstens favorittplanter

Lyng som Erica og Calluna finnes i mange ulike farger og varianter, og det kommer stadig nye. Lyngen trenger jevn vanning for å holde seg frisk og fin frem til frosten kommer, og den kan fint plantes sammen med andre høstblomster.

Krysantemum og frilandskryss er lettstelte planter som gir en blomstrende følelse gjennom høsten. De liker ikke å bli for våte, så de bør stå under tak hvis du bor på et regnfullt sted. Se gjerne nærmere på våre stelletips for krysantemum i potte og som snittblomst.

Den nydelige planten sølvtråd er for mange kjent under det botaniske navnet calocephalus. Den skal vannes jevnlig, og plantet sammen med hvit lyng gir den inngangspartiet et delikat og annerledes fargebilde.

Alunrot har virkelig blitt en favoritt de siste årene, og den kjennetegnes av sitt flotte bladverk. Den finnes i mange fargekombinasjoner, og er veldig hardfør. Faktisk kan den overvintre i krukker de aller fleste steder i landet.

Bærmyrt er en vakker høstplante med dekorative bær i rosa eller hvitt. Bærene blir sittende langt ut over høsten, men den trenger jevnlig vanning. Den er heller ikke så glad i minusgrader, så den er å regne som en ettårig plante.

Alpefiol (Cyclamen) er mest kjent som en stueplante, men den kan stå på trappen hvis det ikke er for kaldt der du bor. Den holder seg godt under lave temperaturer, selv om det blir noen minusgrader. Hvis du finner frem til sortene Cyclamen hederifolium og Cyclamen coum, har du alpefioler som kan stå ute hele året i store deler av Norge.

Les også: Slik steller du alpefiol

Alpefiol er både fin og holdbar – perfekt å ha ved inngangspartiet. Alpefiol er både fin og holdbar – perfekt å ha ved inngangspartiet.

Lag et innbydende inngangsparti

Høstens farger er sterke og vakre, og det er ekstra hyggelig å komme hjem til et frodig inngangsparti. En lyslykt eller to skaper dessuten skikkelig høststemning, og det er veldig enkelt å lage din egen, unike lykt.

Lyslykter finnes i mange ulike utforminger, så her er det din smak som avgjør. Lyslykter finnes i mange ulike utforminger, så her er det din smak som avgjør.
Finn en fargetone som passer, eller kombiner farger du liker Finn en fargetone som passer, eller kombiner farger du liker