Amaryllis i rosa og hvitt til julefeiringen

3 tips til deg som har kjøpt amaryllis

Holdbar, høyreist og majestetisk – amaryllis er dronningen blant juleblomstene.

Amaryllis kommer i mange ulike farger, og det er ikke vanskelig å finne en som passer inn i ditt julepyntede hjem. Her kan du velge mellom alt fra grønt, hvitt, rosa og over i røde nyanser.

Les også: Slik steller du amaryllis 

Når du kommer hjem med dine nye amarylliser, er det flere grep du kan ta for å nyte den på forskjellige måter. Vi har funnet frem tre nyttige tips.

1. Kutt stilken til å passe i vasen din

Du er kanskje vant til å beholde lengden og heller prøve å finne en vase som er høy nok, men dette kan være vanskelig. Det kan også hende at du har mer lyst til å bruke en annen vase, og at du i så tilfelle må frem med kniven. Amaryllisen kan godt kuttes ned til 30-40 centimeter. Det er ikke noe problem – faktisk kan det være like pent som å beholde høyden.

2. Gi amaryllisen selskap i vasen

Det er ofte to til fire blomster på hver stilk, så de kan bli ganske omfangsrike når de springer ut. Tilfører du noe grønt og noen fargede strå i vasen, får du et annerledes og litt tilfeldig uttrykk.

3. Få dobbel glede av amaryllisen

Dersom du kjøper inn amaryllis i starten av desember, kan du først nyte synet av dem når de blomstrer. Deretter kan du kutte av hver enkelt klokke og sette dem i vaser eller glass, og spre dem utover bordet. Legger du til noen julekuler og rødt bånd, så har du det flotteste julebordet med minimal innsats.

Amaryllis kan være både enkle, fylte og dobbeltblomstrende, så du har mye å velge mellom når du først skal pynte hjemmet med denne vakre juleklassikeren. Se utvalget i nettbutikken, eller ta turen innom din lokale Interflora-butikk.