Lag en vakker bukett av amaryllis

Avskåren amaryllis er en vakker og populær juleblomst. Pryd hjemmet til jul med denne magisk vakre julebuketten!

vakker julebukett av amaryllis

Få julestemning med vakre juleblomster

Det er få blomster som er så vakre til jul som amaryllisen, ikke rart at den ofte kalles juleblomstenes dronning. Amaryllis er vakker bare i seg selv, dekorativ med sine lange stilker og frodige blomster. 

Den kan også settes sammen i en bukett med andre juleblomster og vintergrønt. Her kan du gjerne bruke fantasien, eller så kan du gå for en klassisk variant. 

Snittblomster og grønt som passer fint til amaryllisen er for eksempel voxblomst, ilex eller furu. Her viser vi deg en nydelig variant med skimmia, strå og eukalyptus.

et ikon av en saks

Du trenger:

  • Amaryllis (avskårne)
  • Eukalyptus, skimmia og strå
  • Vase
  • Bånd (for eksempel fløyelsbånd)
  • Kniv og tape
juleblomster og blomstervase

1.

Slik gjør du:

Start med å finne frem alt du trenger, og forberede vasen. Det er viktig å vaske vasen godt før bruk – gjerne la den stå litt med klorvann for å fjerne bakterier. Da holder snittblomster lenger. 

Fyll kaldt vann i den rene vasen.

Vi bruker å ta vekk begerbladene, som er bladene nærmest knoppen. Dette er kun fordi de fort kan visne, og det ser litt penere ut.

juleblomster og blomstervase

2.

Snitt amaryllis i ønsket lengde. Bruk tape rundt nederste delen av stilken, for å forhindre at den krøller seg oppover når den står i vann. Les mer om hvordan du steller amaryllis her.  

stell av avskåren amaryllis

3.

Etter at blomstene er snittet kan du sette dem i vasen, én etter én. Du kan dandere dem jevnt rundt for å skape likevekt, eller plassere dem mer vilkårlig. 

Fest pyntebåndet rundt vasen til slutt, og knyt gjerne en sløyfe om du vil. 


Tips: Dette kan være en fin vertinnegave å ta med seg om man skal på besøk til noen i julen.

vakker bukett av avskåren amaryllis
vakker bukett av avskåren amaryllis

Avskåren amaryllis kjøpes som oftest i knopp. Den vil åpne seg når du setter den i vann, men det kan ta noen dager. De springer raskere ut jo varmere de står.