5 friske tips til påskebordet

Ønsk velkommen til påskefrokost med freshe vårfarger og friske blomster. Det gir gjestene garantert et smil om munnen.

5 tips til påskebordet interflora norge

I påsken pynter vi med påskens farger, enten man feirer høytiden hjemme eller på hytta. Varme gultoner setter sitt preg på omgivelsene, sammen med vakkert vårgrønt. Men det er ikke alltid like lett å holde bordpynten til påskefrokosten nytt og spennende år etter år.  

Hvert år gleder vi oss til påske, med litt ekstra fridager har man god tid til å lage litt ekstra gode frokoster og pyntet bord. La deg inspirere av disse fem ideene fra våre blomsterdekoratører, og gi gjestene en ekstra hyggelig påskefrokost.

1.

Fjern jorden fra løkblomstene

Lyst til å gi de kjente og kjære påskeliljene en ny vri? Løkblomstene er vanligvis å se i potter rundt omkring i hjemmet, men det skal ikke mye til for å gjøre dem hakket mer spennende.  

Ta forsiktig ut påskeliljene, og rist av jorden. Bruk litt vann til å skylle av jord, og knip gjerne av røttene om du ønsker det. Påskeliljene plasseres i vaser av glass slik at du kan se løken gjennom glasset. 

Du må gjerne blande ulike typer glass og vaser. Dette gir et spennende og litt annerledes uttrykk.  

Les også: Gi liv til løkblomstene

5 tips til påskebordet interflora norge

2.

Miks gammelt og nytt

Mikser du gammelt med nytt blir bordpynten unik og spennende. Hent frem vasen du arvet av en gammel tante og sett den sammen med en designvase, og pynt opp med påskepynten barna har tatt med hjem fra barnehagen. 

Påskeegget fra i fjor kan også få plass innimellom dansende påskeharer og nydelige vårblomster.

5 tips til påskebordet interflora norge

3.

Viburnum gir et avbrekk fra det gule

Deilige og vårlige grønntoner er perfekt tilbehør til påskegult. Viburnum er en holdbar blomst som vi ser mye av i blomsterbutikkene på våren. Den er egentlig ganske lang, men med mange blomsterklaser som egner seg perfekt til å snitte og sette i småvaser innimellom på påskebordet. Helt nydelig, og veldig enkelt!

5 tips til påskebordet interflora norge

4.

Pynt påskeliljene med gåsunger og kvister

En påskelilje står fint alene – men enda finere med noen følgesvenner. Gåsunger hører påsken til, og tilfører påskebordet det lille ekstra. De kan fint settes rett i glasset sammen med påskeliljene, eller klippes opp og spres rundt på bordet sammen med andre grener.  

Hvis du virkelig vil ha et gjennomført bord, kan du også legge en kvist med gåsunger på servietten.  

Les også: Ønsk påskeblomstene velkommen

5 tips til påskebordet interflora norge

5.

Smilende egg – bokstavelig talt!

Ingen påskefrokost uten egg! I påsken spiser vi dobbelt så mye egg som til vanlig, ihvertfall i gjennomsnitt. 

Gjør serveringen hakket morsommere, og tegn et smilefjes på eggene. Gi dem sin egen lille personlighet – gjerne litt i tråd med gjesten som skal sitte der. Du kan også skrive navnet til vedkommende under, og bruke eggene som bordkort.

God påske!