Ønsk påskeblomstene velkommen

Fyll huset med nydelige, gule blomster som passer til våren og til påske.

Knallgule tulipaner, påskeliljer og roser i vårfarger sender tankene til lysere tider. Hvorfor ikke komme i gang med pyntingen tidlig i år? Vi viser deg våre favorittblomster til påske. Du kan også se hele utvalget i nettbutikken.  

Les også: Slik steller du med løkblomstene

Freshe påskeliljer

Ingenting sier påske som påskeliljer. De majestetiske blomstene heter egentlig Narcissus, og kjennetegnes av sin fyldige gulfarge i midten av blomsten. Det gule midtpunktet omkranses av flotte kronblader i hvitt eller gult.  

Påskeliljene er faste følgesvenner i påsken. Men du er kanskje mest vant til å se dem i potte? Et godt tips, som får dem til å skille seg litt mer ut, er å klippe av stilken og sette dem i vann. Da blomstrer de flott ut, og gir den rette stemningen til påske. Du kan kjøpe dem ferdig avskåret også.

Nye medlemmer i Interflora+ får kr 100,- rabatt på neste kjøp

Meld deg inn nå og få tilsendt rabattkode som gir deg kr 100,- i rabatt på neste kjøp! Som medlem i Interflora+ får du eksklusive blomstertilbud, samt inspirasjon, tips og råd fra Norges dyktigste fagfolk. Du får også en skreddersydd kalender som gir deg oversikt over dine viktige merkedager gjennom året. 

Ja, jeg vil bli medlem!

påskeliljer i kurv fra interflora Norge

Hva med påskeliljer i en søt kurv?

Gule, knitrende tulipaner

Knitrende, gule tulipaner er for mange selve symbolet på påske. Den knallgule fargen gir umiddelbart påskestemning, og blomstrer flott når de trives. En bukett fine tulipaner setter farge på hverdagen, enten du klipper dem korte eller beholder lengden på stilkene. Husk imidlertid å kutte dem på tvers med en skarp kniv før du setter dem i vann, ikke saks.  

Les også: Slik gir du tulipanene økt levetid 

Påsketulipanene er heller ikke vanskelige å ta vare på. Det viktigste er at du rengjør vasen godt før du bruker den – gjerne med klor, men husk da å skylle den godt før du setter blomstene i. Tulipanene trives best i klart, kaldt vann, og holder seg fine i en uke eller to med godt stell.

Et fat dekorert med tulipaner, gåsunger, egg og kyllinger.

Lag et dekorativt påskefat med tulipaner og gåsunger for å skape stemning i hjemmet.

Nærbilde av gåsunger og gule tulipaner.

Tulipanene trives best i rent, klart vann. Når de har stått en stund, kan du også kutte ned stilken og sette dem i mindre vaser for lenger levetid.

Friske roser i gult gir vårfølelsen

Roser er og blir en klassiker. De tidløse blomstene er vakre i seg selv, og trenger lite hjelp for å skinne. Derfor er de også en perfekt blomst for å snikstarte vårsesongen. Velg roser i knallgult eller pastellgult, og rommet får et friskt pust av vår.  

I likhet med roser, er tulipaner ganske enkle å stelle med. Men det er noen vesentlige forskjeller. De skal nemlig snittes på skrå, og trives best i kaldt vann med holdbarhetsmiddel. Her er det også viktig å fjerne alle blader som havner nedi vasen. Sett dem gjerne kjølig på natten.  

Har du gjort dette, kan du glede deg over rosene lenge.  

Les også: Slik steller du snittblomstene dine

Bukett med hvite og gule roser fra Interflora

Herlig rosebukett som sender tankene mot vår og påsketid!

Gule ranunkler til påske

Ranunkler er en vakker favoritt på våren. Med sine mange, tynne kronblader har den et frodig uttrykk det er lett å forelske seg i. Den finnes i mange ulike farger, men til påske er det naturligvis gule ranunkler du skal ha.  

Stelletipsene for ranunkler er dessuten veldig enkle. Det er en tørst blomst som trenger jevnlig påfyll av vann, og du må sørge for at vannet i vasen er rent. Kronblader som faller i vannet er nemlig så tynne at de råtner raskt, så disse må fjernes fortløpende.

Gule ranunkler i en glassvase

Ranunklene er like vakre uansett farge, og til påske velger vi naturligvis gult.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler