Ønsk påskeblomstene velkommen

ønsk påskeblomstene velkommen interflora norge

Fyll huset med nydelige, gule blomster som passer til våren og til påske.

Knallgule tulipaner, påskeliljer og roser i vårfarger sender tankene til lysere tider. Hvorfor ikke komme i gang med pyntingen tidlig i år? Vi viser deg våre favorittblomster til påske.

Les også: Slik steller du med løkblomstene

Freshe påskeliljer

Ingenting sier påske som påskeliljer. De majestetiske blomstene heter egentlig Narcissus, og kjennetegnes av sin fyldige gulfarge i midten av blomsterhodet. Det gule midtpunktet omkranses av flotte kronblader i hvitt eller gult.

Påskeliljene er faste følgesvenner i påsken. Men du er kanskje mest vant til å se dem i potte? Et godt tips, som får dem til å skille seg litt mer ut, er å klippe av stilken og sette dem i vann. Da blomstrer de flott ut, og gir den rette stemningen til påske. Du kan kjøpe dem ferdig avskåret også.

Sett ulike typer påskeliljer i vaser og potter sammen med noen fine lyslykter. Strø gåsunger rundt, og du får lekker dekor til bordet som gir påskestemning.

Gule, knitrende tulipaner

Knitrende, gule tulipaner er for mange selve symbolet på påske. Den knallgule fargen gir umiddelbart påskestemning, og blomstrer flott når de trives. En bukett fine tulipaner setter farge på hverdagen, enten du klipper dem korte eller beholder lengden på stilkene. Husk imidlertid å kutte dem på tvers med en skarp kniv før du setter dem i vann, ikke saks.

Les også: Slik gir du tulipanene økt levetid

Påsketulipanene er heller ikke vanskelige å ta vare på. Det viktigste er at du rengjør vasen godt før du bruker den – gjerne med klor, men husk da å skylle den godt før du setter blomstene i. Tulipanene trives best i klart, kaldt vann, og holder seg fine i en uke eller to med godt stell.

Vanndybden bør imidlertid ikke overstige 10 centimeter i vasen. Tulipaner trekker nemlig vann gjennom hele stilken, og står de i for mye vann vil de vokse veldig fort og til slutt nærmest ligge utover bordet. Fyll heller på med vann etter hvert, så stilken holder seg sterk og fin.

Tulipanene trives best i rent, klart vann. Når de har stått en stund, kan du også kutte ned stilken og sette dem i mindre vaser for lenger levetid.

Friske roser i gult gir vårfølelsen

Roser er og blir en klassiker. De tidløse blomstene er vakre i seg selv, og trenger lite hjelp for å skinne. Derfor er de også en perfekt blomst for å snikstarte vårsesongen. Velg roser i knallgult eller pastellgult, og rommet får et friskt pust av vår.

I likhet med roser, er tulipaner ganske enkle å stelle med. Men det er noen vesentlige forskjeller. De skal nemlig snittes på skrå, og trives best i kaldt vann med holdbarhetsmiddel. Her er det også viktig å fjerne alle blader som havner nedi vasen. Sett dem gjerne kjølig på natten.

Har du gjort dette, kan du glede deg over rosene lenge.

Les også: Slik steller du snittblomstene dine

Har du et hvitt eller nøytralt farget rom, kan gule roser gi et friskt fargepust til de rolige omgivelsene.