Vårens tulipaner i mange farger

Slik steller du tulipanene

De fargerike, sterke blomstene er et lyspunkt i vintermørket. Vi viser deg hvordan du tar vare på dem.

Dagene blir stadig lysere. Det betyr at tulipanene også er på sitt vakreste. Utvalget er bredt, og du finner lange og korte, enkle og doble, eller fargesterke og duse.

Og skal vi tro blomsterdekoratør Margit Halsen Sagvolden i Interflora, er det ikke så mye stell som kreves.

"Columbus" er en flott, kraftig tulipan som minner litt om en peon i blomsten.
Nye medlemmer i Interflora+ får kr 100,- rabatt på neste kjøp

Meld deg inn nå og få tilsendt rabattkode som gir deg kr 100,- i rabatt på neste kjøp! Som medlem i Interflora+ får du eksklusive blomstertilbud, samt inspirasjon, tips og råd fra Norges dyktigste fagfolk. Du får også en skreddersydd kalender som gir deg oversikt over dine viktige merkedager gjennom året.

Ja, jeg vil bli medlem!

Klor vasen før den brukes

Når du først skal sette buketten i vann, er det viktig at du bruker en ren og fin vase. Våre blomsterdekoratører råder deg til å vaske vasen med klorin, før du skyller den godt med kaldt vann.

Tulipanene lever lenger hvis du setter dem et kjølig sted om natten.
Tulipaner kommer i mange varianter. Kanskje du finner din favoritt i Interfloras nettbutikk?

Kutt stilken rett av

Det første du må gjøre når du kommer hjem med en fersk bukett tulipaner, er å kutte stilken rett av. Her kan du bruke både kniv og kjøkkensaks – tulipaner må ha friske ender, så de får trukket til seg nok vann.

– Tulipaner skal alltid kuttes på tvers, du må ikke finne på å skråsnitte dem slik du gjør med for eksempel roser. Det kan også lønne seg å beholde plasten på i den første timen, slik at de blir sterke og får trukket til seg nok vann, sier blomsterdekoratøren.

Les også: Slik behandler du avskårne blomster

Pynt et vakkert bord med knitrende tulipaner.

Hvor ofte skal du bytte vann?

Vårfriske tulipaner er sterke og knitrende blomster, som holder seg godt. Du trenger ikke bytte vann ofte for å få dem til å vare, men har du tid er det mer enn nok å bytte en gang i uken, forteller Margit.

Hvis du virkelig vil gi tulipanene økt levetid, kan du sette tulipanene i kjøleskapet eller på verandaen om natten. Det er selvsagt forutsatt at det ikke er frost ute, men tulipanene tåler ned til 0 grader.

– Trekk og sånt er det ikke så farlig med, så lenge de ikke står i kuldegrader. Du bør også unngå å plassere dem der det er kjempevarmt, for eksempel over radiatoren, sier Margit.

Les også: Historien om tulipanen

Bilde