5 tips for en stressfri 17. mai-frokost

Se hvordan du enkelt kan forberede det hyggelige måltidet dagen i forveien!

to jenter i bunad som baker til 17. mai

Gjør deg ferdig dagen i forveien

Blomster er gjerne en naturlig del av forberedelsene både inne og ute, spesielt når vi skal feire store anledninger. Slik kan du gjøre dagen ekstra spesiell.

Har du lyst til å imponere gjestene dine på 17. mai, men helst uten å stresse med forberedelsene? Vi har samlet fem tips til enkel borddekking som du kan gjøre klart kvelden før.

1.

Pynt med rødt, hvitt og blått

Til nasjonaldagen er det naturlig å pynte i rødt, hvitt og blått, men du trenger ikke nødvendigvis blomster i alle tre fargene. Gå for én eller to av flaggets farger, og bruk nasjonalbånd rundt servietter, lys og vaser.

nydelig pyntet 17. mai-bord med blå blomster og pavlova

Man trenger ikke bruke alle farger i samme bukett! Frodige blå blomster skaper vakker 17. mai-stemning - det blir ren harmoni med det norske flagget og røde bær.

Knyt nasjonalbånd rundt vaser, lys og servietter

Knyt nasjonalbånd rundt vaser, lys og servietter, og skap 17. mai-stemning på 1-2-3.

2.

Det norske flagget på bordet

Gi hedersplassen på bordet ditt til bordflagget, for ingenting sier mer 17. mai enn flagg! Har du ikke et bordflagg? Dette kan du enkelt lage selv ved å bore et hull i en trekloss, og sette et vanlig flagg i hullet.

Bordflagget skal på plass på 17. mai-bordet.

3.

Overlat blomstene til Interflora

Våre dyktige blomsterdekoratører har lang erfaring med å pynte til 17. mai-frokost. Bestill blomster til bordet, og hent i din lokale Interflora-butikk. Enda enklere er det å få alt levert på døren.

Dekket 17. mai-bord med en bukett med peoner

Vakre, hvite peoner er imponerende nok i all sin prakt! Dekk bordet med bær og flagg for litt ekstra 17. mai-farger.

4.

Bruk ulike glass som vaser

Finn frem det du har av glass. Her kan du bruke alt fra drikkeglass til gamle syltetøyglass. Plasser glassene midt på bordet, og fyll dem med blomster. Dette kan du gjøre klart både en og to dager før festen så lenge blomstene har tilgang på vann.

Scilla, margeritter, peoner og marikåpe på frokostbordet.

5.

Ta hagen inn på bordet

Har du margerittplanter og kanskje røde pelargonia som står i full blomst ute? Du kan trygt klippe av noen av blomstene og bruke dem i bordpynten. Det vil ikke ta lang tid før det kommer nye knopper, og plantene blomstrer på nytt. 

Klipp blomstene i passende lengder, og sett de i små glass på bordet. Kombinerer du dette med litt bjørkeris, har du en rimelig, rask og vakker bordpynt!

vennegjeng 17 mai

Generelle regler for borddekking

Som alltid når du pynter et bord, er det viktig at dekorasjonen er lave nok til at gjestene har blikkontakt. Hvis du har planer om å plassere maten på bordet, bør du lage naturlige pauser i bordpynten hvor maten kan stå.

jenter med blomsterkrans i håret på 17. mai

Du finner flotte blomster til 17. mai i Interfloras nettbutikk, og du er alltid velkommen hos din lokale blomsterdekoratør for hjelp, tips og inspirasjon.