Bryllup: La kjærligheten blomstre

På tide å planlegge blomster til bryllupet? Fra brudebukett til borddekorasjon, hver blomst forteller en del av deres kjærlighetshistorie. Planlegg blomster til feiringen med en touch av natur og romantikk.

Først og fremst bør dere finne stilen og temaet for den store dagen og velge blomster som passer til. Blomster skaper atmosfære og binder sammen hele bryllupsdagen, fra seremoni til fest. Legg en plan for helheten og detaljene som er viktig for dere.

Hvilken atmosfære ønsker dere?

Tenk på hvilken stemning dere ønsker å skape. Er bryllupet formelt eller uformelt? Skal det være romantisk, moderne, eller kanskje bohemsk? La blomstervalgene sette en spiss på stemningen både på seremonistedet og i festlokalet.

Sett en ramme for dagen – velg et fargetema

Før dere begynner å velge blomster, er det viktig å bestemme et bryllupstema og en fargepalett. Det vil hjelpe dere med å skape en harmonisk estetikk. 

Velg blomster som står i stil med temaet og sesongen for bryllupet. Ønsker dere farger for å feire gleden og lykken, eller er det duse toner som skal sette den rene og tradisjonsrike stemningen? Sett deres tydelige preg på dagen.

Knæsje farger eller duse toner?

La fargetema prege alt fra bryllupsantrekk til dekorasjoner i festlokalet, og bittesmå detaljer. En godt planlagt fargepalett binder sammen visuelle elementer og skaper en helhetlig opplevelse. 

For eksempel vil pasteller og bløte, hvite toner passe godt til et vårbryllup, mens dype røde og oransje toner er ekstra stemningsfullt for et høstbryllup.

Brudebukett i sterke farger - Interflora
Brudebukett i duse farger

Hemmeligheten ligger i detaljene

Planlegg en helhet for dekor og blomsterarrangementer, fra brudebukett, knappehullsblomster til brudgommen og andre i bryllupsfølget, og blomster for brudepikene. Tenk også på blomsterdekorasjoner til seremonistedet, borddekorasjoner til mottakelsen, og kanskje også velkomstområdet, gavebordet eller andre mingleområder for gjestene. Hemmeligheten ligger i detaljene – skap et sammenhengende og stilfullt bryllup. For mange er brudebuketten selve diamanten, og setter stil og retning for de andre blomsterdekorasjonene dere velger.

Den symbolske brudebuketten

Brudebuketten er ikke bare en viktig del av din bryllupsdag, men også et personlig utrykk. Den skal representere deg som brud og stå i stil med kjolen din. Velg sesongens blomster for å gi buketten et friskt og aktuelt utseende. Ta kontakt med nærmeste Interflora-butikk og få vite hvilke blomster som vil være tilgjengelige på bryllupsdatoen. 

Hvilken brudebukett passer for deg?

Hvilken brudebukett passer for deg?

Fra seremoni til festlokale – la kjærligheten blomstre 

Blomsterdekorasjon spiller en viktig rolle i bryllupet. La blomstene tilføre skjønnhet og stil for å ramme inn dagen – la kjærligheten blomstre, bokstavelig talt. 

Dekorasjon av kirken eller seremonirommet skaper en magisk og innbydende atmosfære. Alt fra enkle blomsterbuer til utsmykkede blomstervegger kan gjøre seremonien enda mer spesiell.  

Inkluder blomster eller grønt som har en spesiell betydning for dere. Det kan være alt fra favorittblomster til urter eller blader som symboliserer noe spesielt. Disse personlige detaljene gjør bryllupsblomstene unike og minneverdige.

Få bryllupet til å blomstre 

Borddekorasjoner som skaper stemning

Borddekorasjonene er sentrale i bryllupsfesten – sørg for at det står i stil med deres tema, det blir garantert lagt merke til! En blanding av høye og lave blomsterarrangement kan skape en interessant dynamikk. Store og stilfulle oppsatser er slående, men husk at det ikke må hindre gjestene i å se hverandre eller snakke over bordet. Prikken over i-en er små, detaljerte dekorasjoner, som blomster på serviettene, eller en liten vase med en dus rose til hver gjest.  

Utforsk våre borddekorasjoner 

Borddekorasjoner til bryllup – Interflora

Praktisk planlegging av blomster i bryllupet 

Planlegg for omfanget på arrangementet, og tilpass blomsterdekorasjonene etter det. Ta vare på blomstene gjennom dagen, og sørg for riktig plassering med hensyn til vær- og solforhold. Snakk med dekoratøren om hvordan dere best kan sørge for at blomstene ser friske ut gjennom hele dagen. Det betyr noe for valg av blomster som tåler en lang dag, og ha en god plan for oppbevaring og transport. 

10 tips til den store dagen

Snakk med våre fagfolk 

Gode råd er gull verdt. Ta kontakt med din nærmeste Interflora-butikk, så hjelper vi deg med å planlegge blomster til bryllupet. Floristene kan gi råd om hva som fungerer best med for deres ønsker og budsjett, og kan ofte foreslå kreative løsninger dere ikke har tenkt på.   

Vi kan hjelpe deg med å realisere drømmen om et vakkert bryllup