Pynt et unikt 17. mai-bord

Se hvordan du kan bruke tomme hermetikkbokser når du pynter bordet til 17.mai-feiringen

Bruken av hermetikk fortsetter her i vårt inspirasjonsmagasin. Vi har nemlig falt for uttrykkene man kan skape når man blander myke og sarte blomster med kalde og harde blikkbokser.  

Hermetikkbokser er dessuten snart historie, så innen få år kan denne bordpynten være svært så eksklusiv.

Dette trenger du:

  • Blomster i rødt, hvitt og blått
  • Blåbærlyng
  • Hermetikkbokser i ulike størrelser
  • Bær til dekor – jordbær, bringebær, blåbær eller annet
  • Små flagg
  • Kniv

Beskytt duken mot flekker

Det er ikke anbefalt å legge bærene rett på favorittduken din, for de kommer sannsynligvis til å sette flekker. Løsningen er en smal remse med matpapir eller plast langs midten av bordet. Alternativt kan du bruke en engangsduk.

Vann fylles i tomme hermetikkbokser

Fyll på med vann når du har funnet frem til det arrangementet du vil ha.

Slik dekker du bordet

1. Start med å plassere ut vaskede hermetikkbokser og bær slik at de danner en linje over hele bordet. Her kan du prøve deg litt frem for å finne den varianten som passer best for ditt bord og din smak.  

2. Gi blomstene en fersk snittflate. De kan gjerne være i ulike høyder, og tommelfingerregelen er at man lar de blomstene med minst vekt i toppen være de høyeste.  

3. Mengde er alfa og omega. Vi synes at det skal bugne, og for å holde prislappen nede kan du fylle flere av boksene med rimeligere materialer. Eksempelvis kan du bruke blåbærlyng i halvparten av hermetikkboksene, mens du fyller blomster i den andre halvparten.  

4. Til slutt drysser du de små flaggene over blomster og bær (eller plasserer dem akkurat der du vil ha dem), som en ekstra flott detalj til den store festdagen.

tomme hermetikkbokser fylt med mai-fargede blomster

De tomme hermetikkboksene får et mildere uttrykk så fort du fyller dem med blomster.

Hvilke blomster kan du bruke til 17. mai?

Vi har brukt blomster fra butikken, som røde nelliker, blå anemoner og hvite margeritter. Du kan derimot velge akkurat hva du ønsker, som selvplukkede hvitveis eller perleblomster fra hagen. Det er også en fin og rimelig løsning å klippe ned margeritter.

mai-farget kuvert på 17. mai-bordet

Et bord som virkelig sier «Gratulerer med dagen, og velkommen til bords»!

Ønsker du flere eksempler på blomster i flaggets farger, kan du ta turen innom din lokale Interflora-butikk. Og med disse tipsene burde årets 17. mai-feiring være i boks.