Nå kan du endelig plante utendørs

La moderne og fargerike planter pryde terrassen og blomsterbedet i år.

Nå kan du plante ut interflora norge

Godværet har endelig begynt å komme frem, og det er på tide å plante i potter og bed ute. Her er våre favoritter til årets utesesong!

Prøv nye plantetyper

Flere og flere har fått øynene opp for mer moderne planter. Kløver og ulike typer gress har blitt veldig populært, og lar seg enkelt kombinere med blomstrende planter.  

La plantene fremheve hverandre. Lek med farger og bruk kontraster. Setter du flere planter sammen i en gruppe kan du med fordel bruke ulike størrelser, og heller la én farge dominere.

Setter du plantene i grupper ser terrassen straks innbydende og fin ut.

Setter du plantene i grupper ser terrassen straks innbydende og fin ut.

Du bør heller ikke være redd for store potter. Plant gjerne sammen flere av samme sort. Det ser flottere ut, og i tillegg sparer det deg for mye vanning. Større potte betyr mer jord, som igjen betyr mindre vanning.

Bruk tid på fargevalget

Det er viktig å tenke på plantefargene. Fargen på blomster og potter bør matche huset ditt og fargene i omgivelsene. Best resultat får du om du skaper dominans i én fargetone. 

Bruk for eksempel ulike rosatoner, fra den helt lyse til dyp burgunder. Da får terrassen din et helhetlig og vakkert utrykk.

Planter i potter utendørs

Rosa blomster som Pelargonia, hagenellik og krysantemum står i fin kontrast mot Oxalis-planter i burgundertoner.

Mørke planter skaper kontrast

Oxalis, også kjent som Lykkekløver, holder seg godt både inne og ute. Bladene kan imidlertid folde seg sammen om den ikke får nok lys. Et godt tips mot slutten av sesongen er å sette den ned i kjelleren. La den visne ned, så kommer den opp igjen til neste år.

Den har også et ekstra bruksområde – Oxalis er nemlig spiselig, og egner seg derfor ypperlig til pynt i mat. Husk imidlertid at de plantene du kjøper i butikken kan være sprøytet, så sjekk helst med betjeningen om planten er økologisk dyrket først.

Nå kan du plante ut interflora norge

Oxalis er en spiselig plante, som smaker syrlig. Her står den til venstre, ved siden av en Trifolium.

Bryt opp med lysere planter

Trifolium kalles også for Hvitkløver, etter de hvite blomstene den får. Den gir et flott fargespill, og finnes i flere ulike varianter. Også Trifolium er spiselig, og egner seg godt til en salat.  

Men pass på – den kan spre seg i plenen om du planter den ut i hagen.

Planter i potter utendørs

Her står Trifolium mellom to Oxalis-planter. Trifolium tåler fint vinteren, og gir et vakkert fargespill blant de andre plantene.

Grønt er skjønt – også utendørs

Den grønne trenden er større enn noen gang. Men for å unngå at det blir for ensformig, er det viktig med kontraster. Velg for eksempel planter med lette strå mot store blader, eller tenk grønt mot planter med grålige grønntoner.

Nå kan du plante ut interflora norge

Grønne planter er i trendbildet som aldri før. Fra venstre ser du buskstråblomst, stemor, sauesvingel, Hosta og margeritter.

Sauesvingel er en type prydgress, med en vakker grågrønn farge og lette strå. Den liker seg best i solen, og helst tørt.  

Ved siden av kan du sette en Buskstråblomst. Den grågrønne planten trives i samme forhold som Sauesvingelen, og er fin i både potter og bed. Den vokser seg stor og flott i løpet av sommeren, men vil dessverre ikke overleve vinteren her hos oss.

Nå kan du plante ut interflora norge

Grønt i ulike valører og hvitt står fantastisk fint til hverandre.

Hosta er en hardfør staude, som kommer igjen år etter år. Den finnes i mange ulike varianter fra grålige grønntoner til frisk grønn med hvite tegninger i. Vanligst er den å finne i bed, men Hosta egner seg også godt i krukker. Men pass på - Hosta er kjent som sneglemat! Det finnes imidlertid noen sorter, som de med blågrønne blader,  som sneglene ikke er så glade i.

Blomstrende uteplanter

En annen følgesvenn på terrassen er stemorsblomsten. Den blomstrer hele sommeren, og tåler godt noen minusgrader. Det lønner seg imidlertid å plukke bort visne blomster for å fremme blomstring.  

Er du glad i de klassiske sommerblomstene, kan du velge mellom mange blomster. Margeritter, Campanula, stemor og pelargonia trives godt utendørs, plasser dem gjerne i kombinasjon med grålig prydgress. Sett dem sammen, og de gir et flott fargespill.

Nå kan du plante ut interflora norge

Fra venstre ser du pelargonia, margeritter, stemor og prydgress.