Skap et blomstrende uteområde i sommer

Vi bruker mye tid ute om sommeren, så uteplassen må være koselig!

blomstrende uteområde i sommer

Endelig er sommeren her, og vi kan tilbringe store deler av døgnet utendørs. Vi tilbringer mange timer med familie og venner på uteplassen, så man gjør en ekstra innsats for at det skal være et hyggelig sted å være.  

La uteplassen speile din personlige stil, slik at det blir en god helhet mellom uteplassen og resten av hjemmet. Velg deg gjerne en farge som skal dominere, det gjør det enklere å skape en god helhet.  

Les også: Slik får du en blomstrende hagefest

Gjør uteplassen om til en hyggelig sommerstue

Flytt deler av stua ut, ta med vaser, puter og tepper ut for å skape et hyggelig uterom. Husk at puter, møbler og tepper kan falme i direkte sollys, og du bør investere i en tett putekasse til oppbevaring av tekstilene dersom du bor i et område med mye nedbør.

Uteplassen sommer blomster interflora norge

Flytt stua ut! Tekstiler i riktige farger skaper en god helhet på uteplassen.

sommer blomster uteplassen interflora norge

Et hjemmelaget betongblad egner seg godt som dekor på sommerbordet.

Sett ut stueplantene

Blomster og grønne planter gir terrassen en lun og god atmosfære. Flytt gjerne stueplantene ut sammen med sommerblomstene. Mange stueplanter trives godt ute på sommeren, men husk at ikke alle liker den varmeste sola midt på dagen.  

Spør om råd hos din lokale faghandel hvis du er usikker. Pass også på at stueplantene ikke får med seg uønskede småkryp når de skal inn igjen til høsten.

Uteplassen blomstrer i sommer

La uteplassen speile din personlige stil for å skape en god helhet med resten av hjemmet ditt.

blomstrende uteområde i sommer

Bland så mye du vil. I år er det lov med én av hver og store kontraster.

Gi riktig stell i sommervarmen

Det viktigste for å holde uteplassen fin og frodig gjennom hele sommeren, er at du er flink til å ta vare på plantene dine. Gode vanningsrutiner og riktig gjødsling er en forutsetning, og det er lurt å sette seg inn i hvilke behov de ulike plantene har. Jo bedre plantene har det, jo flottere vil de bli.  

Det er også viktig å fjerne det som er vissent. Da kan planten bruke energien sin på å utvikle nye skudd, og ikke på å holde liv i noe som er dødt. På mange planter er det slik at man stimulerer til ny knoppdannelse ved å knipe bort det som er avblomstret.

blomstrende uteområde med buketter i sommer

Ta gjerne med deg blomstene ut i sommer, men vær forsiktig med direkte sollys over for lang tid.

Plant over i større potter

Tenk også på hvordan du plasserer plantene med tanke på din mulighet til å vanne. De er mindre utsatt for uttørking, og drikker mindre vann når de ikke står i direkte sollys. Du kan også plante de over i en større potte med god jord. Størrelsen på jordvolumet i potten avgjør hvor ofte du må vanne.  

Bor du på et sted med mye nedbør, er det viktig med god drenering i krukkene. Det kan også være smart å plassere noen av de meste skjøre plantene under tak, slik at de ikke drukner.

plant over i større potter for en mer fornøyd plante

Planter du over i større potter med mer jord, får du en mer fornøyd plante som ikke trenger vann like ofte.

stueplantene kan bli med ut på sommeren

Flytt stueplantene ut sammen med sommerblomstene for å skape et frodigere uttrykk.

Knip av visne blomster for en rikere blomstring

Knip av de blomstene som visner, så får du ofte en rikere blomstring. Du trenger ikke grønne fingre for å få til dette.

sommerens blomsterbuketter finner du hos interflora

En sommerlig bukett gjør uteområdet enda mer attraktivt i sommer. Bestill blomster hos Interflora – vi leverer blomster på døren i hele Norge.

Bruk gjerne saksen

Har du vært uheldig, og planten er trist og tørr? Ta frem saksa, klipp den helt ned og plasser den i skyggen en periode. Dersom det fortsatt er liv i planten, klarer den kanskje å vokse opp igjen og sette nye blomster før sommeren er over!  

Det er også lurt å klippe ned planten dersom du skal på ferie. Den drikker nemlig mindre vann etter at du har redusert plantens størrelse. Klipp til det kun er knopper som står igjen. Da unngår du at blomstene som stod fint da du dro, er avblomstret til du kommer hjem. 

Ta saksen fatt og klipp ned, så er sjansen større for at du kommer hjem til en plante i toppform.