5 tips til konfirmasjonsbordet

Her er blomstene for den store dagen!

Konfirmasjonsbord dekket med germini

Konfirmasjonen er en viktig merkedag, og hele familien samles rundt et festpyntet bord. Hvis du er kreativ når du dekorerer, behøver det heller ikke å bli så kostbart.

Konfirmanten i sentrum

Når man skal dekke bord til konfirmanten, er det viktig å huske på festens hedersgjest! Konfirmasjonsdagen er en viktig merkedag som blir husket resten av livet. Det er en dag for tilbakeblikk og minner, både nyte gamle minner og skape nye.

Slik dekker du konfirmasjonsbordet.

Vakker bordpynt med dryss av roseblader, hvite callaliljer og en blanding av lette, vårlige strå.

Som ungdom er man et barn på god vei inn i voksenlivet. Det er fint å fokusere litt på akkurat det. Bordet kan reflektere litt av personligheten og den fasen av livet de er inne i. Inkluder konfirmanten i avgjørelsene, og sørg for at bordpynten blir personlig.  

Les også: Blomstrende festbord til konfirmanten

Slik dekker du konfirmasjonsbordet.

Ta utgangspunkt i en blomsterdekorasjon som denne, og bygg videre med personlige innslag.

1.

Personlig preg med barndomsbilder

Bruk bilder i bordpynten for å sette en ekstra spiss på feiringen. Alle de gode minnene blir et naturlig samtaleemne, og det er hyggelig for konfirmanten å høre historiene bak barndomsbildene.  

Bildene kan du plassere mellom blomstene på bordet, eller kanskje henge dem i tråder fra taket? Hva med å eventuelt henge mange bilder i en gren som du plasserer på gavebordet? Her er det bare å la fantasien få fritt spillerom!

Slik dekker du konfirmasjonsbordet.

Med god planlegging kan du skaffe gamle bilder av alle gjestene sammen med konfirmanten, og bruke de til bordkort. Har du ikke bildene du trenger, kan du lage egne bordkort.

2.

Pynt konfirmasjonsbordet med gamle leker

Hva med å la konfirmantens gamle lego-klosser eller dinosaursamling få hedersplassen på bordet? Det kan være artig å bruke leker i bordpynten, men husk at det er lov å velge bort de som ikke passer i fargen. Helheten blir bedre hvis lekene holder seg i samme fargetone som blomstene.

Slik dekker du konfirmasjonsbordet.

Konfirmantens samling av dinosaurer løsner opp stemningen på den store dagen.

Tips: Du får mye effekt på en rimelig og enkel måte hvis du klipper opp bjørnegress i små biter og strør på en hvit duk.

Slik dekker du konfirmasjonsbordet.

Gi kuvertpynten et lett og vårlig uttrykk ved å bruke thlaspi green bell, som vi på godt norsk kaller pengeurt.

3.

Bruk konfirmantens favoritter

Samle mange små vaser midt på bordet. Kanskje konfirmanten har en favorittdrikk? Bruk de tomme flaskene til vaser for et mer personlig uttrykk!  

Fyll på med vann, og plasser deretter et hav av ulike blomster i vasene. Her får man best resultat om man holder seg til én fargetone, og tenker på at blomstene skal ha litt ulik karakter.

Konfirmasjonsbord dekket med dekorasjon fra Interflora Norge.

4.

Fyll hele bordet med germini

Dette er både veldig enkelt og veldig effektfullt. Germini har en sterk tilstedeværelse, og blir ofte brukt i forbindelse med konfirmasjon. Det er imidlertid viktig å være raus hvis du velger denne varianten, for det skal bugne.  

La hele bordet nærmest bade i germini. Ulike vaser understreker uttrykket, så her kan du bruke alt du har stående – eventuelt låne fra slekt og venner, eller leie hos din lokale blomsterbutikk.

Germini i oransje toner på et bord.

Gi uttrykket litt ekstra spenning ved å bruke litt ulike fargetoner innenfor det samme fargetemaet.

Germini i rosatoner på et pyntet bord.

Kombiner gjerne med en støttefarge. Her har vi brukt grønt.

Kuvert pyntet med rosa germini.

Kuverten kan også pyntes med germini. Denne kan naturligvis brukes som knappehullsblomst eller lignende for å heve gjestens antrekk.

5.

Dekk konfirmasjonsbordet med roser

Du kan komme helt i mål med noen rosebuketter. Lag din egen fargemiks av ulike roser, eller velg én fargetone. Stilklengden tilpasser du etter hva slags vaser du har, og så plasserer du rosene ut slik at bordet får en fin balanse. Kronen på verket er kronblader som du strør rundt mellom pynt, lys og kuverter.

rosa rose på en kuvert

Spør din lokale Interflora-butikk om hjelp til å finne den perfekte sammensetningen. Flere tips og råd til konfirmasjonen finner du på våre inspirasjonssider akkurat nå.  

Løkblomstene fortsetter som nevnt å gi, så ikke kast dem etter blomstring. Når planten har visnet og bladene har gulnet og tørket inn, plasserer du løken på et frostfritt sted. Plant den ute etter at snøen og telen har forsvunnet, så vil de glede deg med vakre blomster neste vår.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler