Jubileum for bryllup? Det må feires

Feire kjærligheten hvert jubileumsår etter bryllupet. Få et hint om blomster du kan gi til din kjære på de spesielle bryllupsdagene.

Bryllupsdager er en fin anledning til å ta vare på romantikken i forholdet. Hvert jubileum for ekteskapet er knyttet til et spesielt tema, så hvilke blomster passer til disse temaene?

1 års bryllupsdag: Papirbryllup

Papirbryllup - gi oransje roser - Interflora

Den første bryllupsdagen er alltid spesiell. Dere er forhåpentligvis fortsatt forelsket, og romantikken blomstrer. Papir symboliserer blanke ark, men selv om papiret er hvitt, er det fargen gull som representerer dette jubileet. 

Den nærmeste blomsterfargen til gull er oransje – så det å gi oransje roser eller tulipaner passer veldig godt for å markere denne dagen. 

Lær mer om blomsterspråket

5 års bryllupsdag: Trebryllup

Tre representerer styrke og utholdenhet, og fargetoner av rosa og blått representerer denne bryllupsdagen. Gå for en mikset og fargerik bukett, eller imponer med en av Finn Shjølls favoritter!

En bukett med råsa, blå og lilla blomster

10 års bryllupsdag: Tinnbryllup

Tinn er symbolet på et sterkt ekteskap og kjærlighet som varer. Blått og sølv er fargene som representerer det første tiåret som gift, og jubileumsblomsten er påskeliljen, fordi den er et symbol på lykke!

15 års bryllupsdag: Krystallbryllup

Krystall representerer den rene og glitrende kjærligheten. Fargen rød følger denne dagen, så en perfekt blomstergave er 7 langstilkede roser, som betyr “jeg elsker deg” på blomsterspråket.

Si det med roser: Les mer om rosespråket

Rosa roser i vase med vin og to glass

20 års bryllupsdag: Porselensbryllup

Porselen har gått gjennom ild og flammer for å bli en vakker gjenstand – akkurat som dere kanskje har gjort. Blomstene som tilhører denne dagen er hvite og røde georginer, selveste kjærlighetsblomsten.

Lag et flott bord med georginer

25 års bryllupsdag: Sølvbryllup 

En stor dag – hurra for et kvart århundre! Fargen er sølv og blomsten er den lekre irisen. Denne blomsten er brukt som kongelig symbol, og irisen symboliserer vennskap, kjærlighet og løfter som varer evig.

30 års bryllupsdag: Perlebryllup

Hvite liljer til perlebryllup - Interflora

Perlen har vokst fram i krevende forhold, og den er vakker og skinnende. Fargen grønn representerer denne dagen, og den vakre liljen er en riktig blomst – blir ekstra fine sammen med grønt snitt.

Feire elegant med hvite liljer

40 års bryllupsdag: Rubinbryllup

Sammen er dere vakre og sterke som edelstenen rubin. Fargen er naturlig nok rubinrød, og blomsten er gladiol. Denne blomsten symboliserer trofasthet, styrke, integritet og erindring.

50 års bryllupsdag: Gullbryllup

Røde roser til gullbryllup - Interflora

Sammen er dere gull! En perfekt blomstergave denne dagen er 12 røde roser – som betyr evig kjærlighet.

Eller gi en flott bukett med 60 røde roser!