Lag et vakkert armbånd av blomster

Har du noen gang lurt på hva du skal ha på deg som bryllupsgjest? Vi viser deg hvordan du kan få et unikt, sommerlig og romantisk preg på antrekket!

Blomster som løfter antrekket

Nå starter bryllupssesongen! Et bryllup er en tid for kjærlighet, glede og uforglemmelige øyeblikk. Enten du er bruden, en del av brudefølget eller en bryllupsgjest, tilføyer en blomsterkrans litt ekstra magi og romantikk til bryllupsfesten.

En blomsterkrans er et vakkert tilbehør til både konfirmasjon, bryllup og sommerfester. Her viser vi deg oppskriften på en litt annen variant, nemlig et armbånd laget av blomster!

Les også: Det lille ekstra til bryllupet

et ikon av en saks

Dette trenger du:

  • Assorterte små blomster i ønskede farger
  • Noe grønt 
  • Smalt silkebånd 
  • Myrtetråd og saks 
materialer til å lage blomsterkrans

1.

Slik gjør du:

Start med å klippe alle blomstene og det grønne i mindre knipper, med en lengde på omtrent 4-6 cm.  

blomsterdekoratør som skal lage blomsterkrans

2.

Fest myrtetråden til silkebåndet ditt, 15 centimeter inn fra enden av silkebåndet, slik at du kan begynne å tvinne blomstene rundt båndet.

Legg en blomst (eller et lite knippe blomster) inntil silkebåndet, deretter tvinner du myrtetråden rundt blomstene og båndet – to runder. 

Fortsett samme prosedyre og jobb deg bakover.

blomsterdekoratør som lager blomsterkrans
blomsterdekoratør som skal lage blomsterkrans

3.

Lag en passelig lengde på kransen i forhold til størrelsen på håndleddet ditt. Som vist her på bildene er selve blomsterkransen omtrent 14 centimeter lang.

Når du begynner å nærme deg passe lengde på blomsterkransen kan du binde litt fra motsatt ende, slik at overgangen på blomstene sklir mer inn i hverandre. Avslutt med å «sy» myrtetråden fast og klipp av.

blomsterdekoratør som lager blomsterkrans

Da er det bare å pynte seg!

Endelig er det tid for bryllupsfest! Da er det bare å ta på seg antrekket, og gjøre seg klar. Fest blomsterkransen rundt håndleddet ved å knyte en knute, og deretter en sløyfe.

Om du ikke skal bruke armbåndet umiddelbart kan du dusje det med vann og pakke det inn i plast. Oppbevar kransen kjølig, til du skal bruke den. 

blomsterkrans til håndleddet, til bryllup

Et armbånd laget av vakre blomster vil garantert spre sommerglede, og heve antrekket et ekstra hakk.