Slik lager du en hawaiikrans

Bli festens midtpunkt med en blomsterkrans i alle regnbuens farger.

Tid for sommerfest

Pride, sommerfest, sommeravslutning og festivaler av alle mulige slag – sommeren i Norge byr på mange anledninger til å pynte seg med blomster.

En hawaiikrans i plastmaterialer er vel og bra, men ingenting slår ekte vare. Friske blomster har en helt spesiell effekt, med sin naturlige skjønnhet.

et ikon av en saks

Dette trenger du for å lage krans

  • Metalltråd
  • Saks
  • Assorterte blomster i alle regnbuens farger
det du trenger for å lage hawaiikrans

1.

Slik lager du blomsterkransen

Klipp blomsterstilkene slik at du har omtrent 3 centimeter stilk under blomsten. 

For blomstersorter med flere små blomster, bør du dele disse slik at du også her sitter igjen med en blomst og 3 centimeter stil. 

Blomster klippes ned til 3 cm stilk
overblikksbilde av blomster med kort stilt som surres sammen med metalltråd

2.

Surr metalltråden to runder rundt stilken, og tvinn tråden slik at stilken sitter fast. Dette gjør du med alle blomstene, slik at det blir en lang ranke. Lengden er viktig, for jo lenger den er desto fyldigere blir det ferdige smykket. 

Blomster surres med metalltråd
blomster som bindes sammen med metalltråd

3.

Når du er fornøyd med lengden, kveiler du ranken til en sirkel – akkurat som du kveiler hageslangen. I denne prosessen vikler du også blomstene i hverandre, slik at de sitter sammen.

kveilet hawaiikrans
selfie med hawaiikrans

Nå er du klar for festival!

Tips: Er det noen timer til du skal bruke blomsterkransen? Dusj den med vann, pakk den helt tett i plast og legg i kjøleskapet. Husk bare å lufttørke den litt før du tar den utenpå klærne.

Send en sommerglede

Send blomster på døren til noen som fortjener en ekstra oppmerksomhet, hyllest, støtte eller glede! Besøk gjerne en av våre lokale Interflora-butikker, eller ta en titt på utvalget i vår nettbutikk. Vi har et stort utvalg av blomster til sommerens feiringer.