Lag en blomstrende hårpynt til sommerfesten

Blomster i håret er både sommerlig og romantisk, og løfter antrekket. Se hvordan du enkelt kan lage en vakker hårpynt ved å bruke en kam!

En blomstrende sesong 

Sommeren er en høysesong for bryllup, sommerfester og andre festligheter, som for eksempel sankthansaften. Det blir stadig mer populært å lage blomsterkranser til håret, spesielt til sankthans eller midtsommerfeiring

Tidligere har vi vist en oppskrift på hvordan du lager din egen blomsterkrans til håret, mens her får du se en litt annen variant, en blomstrende hårkam!

et ikon av en saks

Dette trenger du:

  • Et utvalg småblomster 
  • Hårkam
  • Ståltråd og saks

Blomster og materialer som ligger på et bord, for å lage en blomsterkrans

1.

Slik går du frem:

Start med å klippe opp materialene du skal bruke i mindre lengder, ca. 3-4 cm lange.

Tips: Ta god hånd om blomstene i forkant (også kalt varebehandling) ved å gi dem rent vann med næring, ren vase og riktig snitting. På denne måten holder de lenger, ved at de er godt vanntrukne før du starter. 

en blomsterdekoratør som lager en hårkrans av gule roser

2.

Fest ståltråden til enden av hårkammen som vist på bildet under. Legg på de første materialene, og fest tråden rundt blomsterstilkene og hårkammen. 

en blomsterdekoratør som lager en hårkrans av diverse blomster

3.

Gjenta prosessen helt til du har kommet til enden av kammen. «Sy» deretter ståltråden fast, og klipp den av.

en blomsterdekoratør som lager en hårkrans av diverse blomster

4.

Dusj litt fuktighet på blomsterkammen, pakk den inn i en plastpose og oppbevar blomsterpynten på et kjølig sted frem til den skal brukes.

Sett kammen i håret der du ønsker, og gjør deg klar til sankthansfeiring, sommerfest eller bursdag!

en blomsterdekoratør som lager en hårkrans av diverse blomster
en jente som har en nydelig blomsterkrans i håret

Vil du plukke blomstene selv?

Ønsker du å plukke markblomster eller blomster fra hagen? Da bør de plukkes dagen før, snittes og settes kjølig et døgn før du skal bruke dem. Slik får de bedre holdbarhet. Det beste er å plukke blomstene på kveldstid eller tidlig om morgenen, slik at du unngår å plukke når solen er på sitt sterkeste.

Detaljer som gjør det lille ekstra

Denne pynten er like fin enten du skal på festival, bryllup, pride-feiring eller bare har lyst på litt blomster i håret.

I en sesong som bugner over av vakre blomster er det enkelt å dekorere både bord, hår, hus og hjem med buketter og dekorasjoner. 

Trenger du litt flere tips? Besøk en av våre lokale Interflora-butikker for gode råd, eller ta en titt på utvalget i vår nettbutikk.