Dekk et blomstrende bord til Sankthans

Sommeren er full av anledninger til å samles til en hyggelig middag. Bruk sommerens blomster til å dekke et vakkert festbord.

bord dekket til sankthans og sommerfest

Sankthans, eller midtsommer er en nydelig anledning for å invitere til sommerfest! Pynt bordet, lag en blomsterkrans i håret, og du er klar for feiring.

Endelig tid for sommerfest!

Sommeren er full av gode anledninger til å samle familie og venner til en hyggelig middag eller sommerfest, og hva er vel da bedre enn å pynte bordet med sesongens vakre blomster? 

Vi har derfor laget en oppskrift som viser hvordan du kan dekke bordet til sankthansaften eller midtsommer, samtidig som du får et minikurs i blomsterbinding.

Les også: Lag en hårkrans til sankthans 

et ikon av en saks

Dette trenger du for å dekke bordet

  • En miks av blomster i fine sommerfarger, gjerne også i ulike former og størrelser
  • Et utvalg av vaser
  • Hampetau
  • Kniv og saks
Sommerblomster, vaser og verktøy

1.

Slik går du frem

Start med å klargjøre blomstene ved å fjerne bladene, og del forgreinede stilker slik at de blir mindre. Legg deretter én og én blomst i hånden. Stilkene skal danne en spiral når de legges i samme retning.

kutting av blomstenes stilker

2.

Når du er fornøyd med bukettens størrelse, skråsnitter du stilkene i passe høyde til vasen. Finn så frem hampetauet og bind det rundt buketten slik at blomstene holder seg på plass.

buketter settes i vaser og vannes

3.

Fyll vasen med vann, og sett i buketten du har laget. Nå går veien videre til neste bukett, og det fortsetter slik til du har buketter i alle vasene. Lek deg gjerne med ulike størrelser og høyder.

bord pyntet med blomster til sankthansfesten

4.

Plasser de nydelige bukettene du har laget utover bordet, så er du klar for å ta imot gjestene til både sankthans og andre sommerfester.  

Husk generelle "regler" for borddekking: Pynten ikke bør ikke hindre øyekontakt mellom gjestene, og det må være plass til eventuell mat som skal stå på bordet.

bord pyntet med blomster til sankthansfesten

Hvorfor feirer vi sankthans?

Vi ferier opprinnelig sankthansaften for å minne om døperen Johannes' fødselsdag, men i Norge knyttes denne tradisjonen mest til en markering av sommersolverv og midtsommer. Sankthansaften feires oftest som en folkelig sommerfest den 23. juni, med bål, musikk og grillmat.

Send blomster levert på døren

Ønsker du å sende blomster til en du er glad i? Vi har et stort utvalg sommerens vakre sortiment i nettbutikken, eller besøk din lokale Interflora-butikk. Du kan også sende blomster på døren til en du føler fortjener en ekstra oppmerksomhet. Bestill blomster her.

Vi ønsker dere en strålende sankhansfeiring, enten du feirer rundt bålet, eller i hagen. Pynt deg gjerne med blomsterkrans i håret og dekk bordet til sommerfest, så ønsker vi sommeren velkommen!