Dekk et blomstrende bord til Sankthans

Bruk sommerens blomster til å dekke et vakkert festbord.

Sommeren er full av gode anledninger til å samle familie og venner til en hyggelig middag, og hva er vel da bedre enn å pynte med sesongens blomster? Vi har derfor laget en guide som viser hvordan du kan dekorere bordet, samtidig som du får et minikurs i blomsterbinding.

Dette trenger du for å dekke bordet

  • En miks av blomster i fine sommerfargerGjerne også i ulike former og størrelser
  • Et utvalg av vaser
  • Hampetau
  • Kniv og saks
Sommerblomster, vaser og verktøy

Slik går du frem

1.

Start med å klargjøre blomstene ved å fjerne bladene, og del forgreinede stilker slik at de blir mindre. Legg deretter én og én blomst i hånden. Stilkene skal danne en spiral når de legges i samme retning.

kutting av blomstenes stilker

2.

Når du er fornøyd med bukettens størrelse, skråsnitter du stilkene i passe høyde til vasen. Finn så frem hampetauet og bind det rundt buketten slik at blomstene holder seg på plass.

buketter settes i vaser og vannes

3.

Fyll vasen med vann, og sett i buketten du har laget. Nå går veien videre til neste bukett, og det fortsetter slik til du har buketter i alle vasene. Lek deg gjerne med ulike størrelser og høyder.

bord pyntet med blomster til sankthansfesten

4.

Plasser de nydelige bukettene du har laget utover bordet, så er du klar for å ta imot gjestene til både sankthans og andre sommerfester.  

Husk generelle "regler" for borddekking: Pynten ikke bør ikke hindre øyekontakt mellom gjestene, og det må være plass til eventuell mat som skal stå på bordet.

bord pyntet med blomster til sankthansfesten