5 tips til sommerfesten

Dekk et vakkert festbord i sommer.

Dekk sommerens festbord med blomster

Om sommeren inviterer vi venner og familie på fest, og det er ekstra hyggelig å kunne sitte ute. Som alltid når det skal dekkes et festbord, er det noen universelle tips som gjelder. Eksempelvis bør ikke pynten være så høy at gjestene ikke har øyekontakt, og pynten trenger naturlige pauser hvis maten skal plasseres på bordet.  

Uansett hvordan været er, bør bordet gjenspeile årstiden. I den anledning har vi funnet frem fem tips til deg som skal arrangere sommerfest.

produktet fargesymfoni

Sommeren er fargerik, og det liker vi å vise gjennom bukettene.

1.

Vær kreativ med vasene

Finn frem det du har av vaser. Har du ikke nok vaser, kan du bruke ulike drikkeglass eller gamle syltetøyglass. Plasser glassene midt på bordet, og fyll dem med blomster. Dette kan du gjøre klart både en og to dager før festen, men blomstene må ha tilgang på vann.

kreative vaser for sommerblomstene

2.

Interflora står for blomstene

Våre dyktige blomsterdekoratører har lang erfaring med å pynte bord. Bestill blomster til bordet, og få de levert på døren. Du kan også hente de i din lokale Interflora-butikk.

Klassisk sommer-bukett fra Interflora

3.

Bruk mat som bordpynt

Mat skal ikke bare smake godt, den skal også se godt ut. Ta borddekkingen til neste nivå ved å pynte kaker og salater med spiselige blomster. Her er det du bør vite om spiselige blomster.

Spiselige blomster til sommerfesten

4.

Ta hagen inn på bordet

Har du sommerblomster som blomstrer i hagen? Du kan trygt klippe av noen og bruke dem i bordpynten. Det vil ikke ta lang tid før det kommer nye knopper, og plantene blomstrer på nytt. Klipp blomstene i passende lengder, og sett de i små glass på bordet. Kombinerer du dette med litt strå fra naturen, har du en rimelig, rask og vakker bordpynt!

stor delikat-bukett fra interflora

5.

Raskt og lettvint med planter

Den enkleste løsningen er å finne noen vakre sommerplanter i potte som du plasserer på bordet. Forsøk å velge planter og potter i farger som passer til duk og servietter, for da får du det beste resultatet.

Dahlia på sommerbordet

Du er ikke nødt til å bruke snittblomster når du pynter bordet. Her har vi brukt vakre Dahlia i ulike farger.

sommerproduktene til Interflora
vakre planter på sommerbordet

Husk at plantene skal være lave nok til at gjestene kan se hverandre i øynene.