Farsdagsgave – her er blomstene du bør gi

Menn setter også pris på å få blomster – og farsdagen er en god anledning. Vis at du er glad i pappaen din med en flott bukett. Se hvilke blomster som passer.

Du tenker kanskje at en blomstergave er for feminint å gi til menn? Det er ikke sant. Undersøkelser viser at nærmere 40 prosent av norske menn setter stor pris på å motta blomster. Du kan trygt vise respekt og kjærlighet til pappaen din med en bukett i farsdagsgave. Han kommer garantert til å bli glad.  

Men hva slags blomster passer det å gi til en mann? Det kommer selvfølgelig helt an på hva slags personlighet og smak din far har. Uansett, her er noen tips: 

Maskuline blomster 

Menn liker gjerne litt røffe, lekne blomster med utpreget form og fasong. Så du kan kanskje se bort fra de minste og søteste blomstertypene.  

Typisk for menn er også at de liker klare, sterke farger – som rødt, gult, oransje og blått. Rosa og pastelltoner kan fort bli litt for feminint. Det kan også være lurt å ta hensyn til blomstens duft. Noen blomster har en mer maskulin duft enn andre. 

Nellik er stilren og robust, og har en maskulin krydderduft. På blomsterspråket står nellik for arroganse, mot, ekte kjærlighet og frihet – og det passer jo for en mann, ikke sant? Denne får du i miksbuketter til farsdag. 

Lær mer om nelliken her  

Krysantemum er også et supert valg som farsdagsgave. Den har et lekent uttrykk - og en gledesspreder i seg selv. Ikke minst er september høysesong for krysantemum, som gjør den ekstra aktuell i dype og sterke farger til far.  

Roser vil aldri slå feil på farsdagen. De er stilrene, høyreiste og vakre – og de er jo selve kjærlighetsblomsten. Visste du forresten at 4 stilkroser betyr «jeg respekterer deg og takker deg». Og at mørkerøde roser symboliserer takknemlighet. Farsdag er jo virkelig en anledning til å si takk! 

Lær mer om hva ulike farger og antall roser betyr