Nelliken er tilbake i trendbildet

Tiden er inne for å fylle hjemmet med fargerike og sprudlende nelliker.

Nelliker er trendy igjen interflora norge

Den velduftende nelliken har lenge hatt et ufortjent dårlig rykte. Nå har vi begynt å få øynene opp for den nydelige blomsten igjen. Produsentene kommer stadig med flere nye og tidsriktige farger, mens forbrukeren har gjenoppdaget nellikens fantastiske holdbarhet.

Nelliker i glassvase

Nelliker er vakre året rundt. Fyll gjerne en glassvase med nelliker i ulike farger.

Allsidige nelliker

Nelliken har flere gode egenskaper. I tillegg til å være holdbar er den nemlig fantastisk allsidig. Nelliken kommer i mange farger, og kan snittes både høyt og lavt.  

Det rike fargeutvalget gjør at det er ekstra lett å finne en bukett som passer til rommet. Bruk gjerne flere fargevalører for å gi buketten et ekstra fyldig og rikt uttrykk.

Røde nelliker i glassvase på bord

Burgunder, vinrød eller bordeaux? Nelliken finner du i de fleste fargetoner.

Nelliker får du året rundt

Visste du at nelliker er den mest solgte snittblomsten i hele verden? Det rike fargeutvalget, og ikke minst at den er tilgjengelig året rundt, gjør den ekstra populær.  

Nelliken har en rik historie. Den har blitt dyrket i over 2000 år, og det sies at nellik er en av de mest symbolske blomstene vi har. Du får dem også i mange ulike sorter. De fleste hører imidlertid hjemme i Europa og Asia.

Ulike fargede nelliker i glassvase

Vi elsker nelliker!

Storhodet nellik er favoritten

I norske hager finner vi blant annet hagenellik, kinanellik og busknellik. De typene vi kjenner aller best, nemlig storhodet nellik, er oppvokst i drivhus og er en krysning mellom hagenellik og kinesernellik. Som snittblomst finner du storhodet nellik og grennellik.  

Storhodet nellik er ekstra fint når du setter flere sammen i en stor bukett. Bland gjerne flere farger, da får du et friskt og frodig uttrykk.

Nelliker i porselensvase

Velg gjerne en miks av farger når du skal pynte med nelliker!

Ikke lenger en begravelsesblomst

Nelliken har siden midten av 1900-tallet hatt et rykte som en begravelsesblomst. På den tiden var det ikke like stor tilgang på blomster, og utvalget var begrenset. Nelliken ble imidlertid dyrket i Norge. Derfor var den lett tilgjengelig til en fornuftig pris.  

Resultatet ble at den populære blomsten ofte ble gitt til de etterlatte, eller sendt til båren i forbindelse med en begravelse. I dag er situasjonen en annen. Utvalget er nesten ubegrenset. Roser og liljer er kanskje de blomstene man ser mest i forbindelse med begravelse i vår tid.

Dame som holder en stor nellikbukett

En favn med nelliker varmer ekstra om høsten.