Halloween-blomster som skaper stemning

Hvilke blomster passer til feiringen av høstens store skremmekveld? Skap den rette stemningen med halloween-blomster i oransje og høstfarger.

Knask eller knep? Små, skumle monstre og skjeletter som ringer på døra skal ha godteri. Enten du liker det eller ikke: Halloween er blitt en festdag i Norge. Du tror kanskje at 31. oktober bare er en skremmedag for gjenferder og svart magi? Niks – halloween er også en høsttakkefest som markerer slutten på sommeren.  

Bestill blomstene rett hjem og pynt huset og bordet med blomster i høsttoner. Eller hva med å sende en leken halloween-bukett til noen du er glad i? 

Inspirasjon til Halloween-bordet  

Skremmedag og høstfest 

Mange tror halloween er en amerikansk tradisjon - den har jo kommet til Norge med amerikanske TV-serier og filmer. Men halloween kommer egentlig fra Skottland og Irland, og er en 2000 år gammel keltisk høsttakkefest.  

Kelterne trodde nemlig at de døde kom tilbake til jorden den dagen. Det var en dag for redsel og uhygge, og de tente bål for å skremme bort heksene og de onde åndene. Halloween-feiringen har selvfølgelig endret seg mye opp gjennom årene, men de onde åndene står fortsatt i sentrum for høytiden.  

Halloween-blomster 

Svart og oransje er fargene til halloween. Svart for natt og mørke makter, oransje for gresskar og markens grøde. Så hva slags blomster passer til halloween? 

Germini er en morsom og leken blomst som kommer i mange farger – blant annet knall oransje. Det setter stemningen på en oransje kveld. 

Lag fargerik Halloween-stemning  

Krysantemum er også et flott blikkfang sammen med gresskar og halloween-dekorasjoner. Velg en bukett i høstens fargespekter. 

Høst med krysantemum