Azalea – la julen blomstre

Frodig, elegant og med et flor av blomster – Azalea lyser opp julen og adventstiden.

Azalea er kjent for sin overdådige blomstring – så det er kanskje ikke så rart at den har en spesiell plass i mange julehjerter. 

Du får den som potteplante – i lysende hvitt eller julerødt. Perfekt på festbordet, flott i vinduskarmen og en veldig fin vertinnegave når du skal i juleselskap.

Hvit Azalea i potte

Rosetre

Azalea er faktisk en type rhododendron. På latin går denne vakre blomsten under navnet Rhododendron Simsii, som betyr rosetre. Passer ikke det godt? Planten ser jo ut som et lite rosetre!

Visste du forresten at det finnes over 10.000 ulike typer azalea? Opprinnelig kommer planten fra Asia, og den ble kultivert av buddhistiske munker. Kanskje ikke så rart at azalea symboliserer «oppriktig og blyg kjærlighet» på blomsterspråket!  

Azalea er nasjonalplanten i Nepal, og i Japan er den selve symbolet på kvinnelighet.

Azalea heter Rhododendron Simsii, som betyr rosetre - Interflora

Klassisk juleblomst

I Norge er azalea en klassisk juleblomst – men det er ingen grunn til å sette den bort når julen er over. La den gjerne lyse opp i interiøret ditt gjennom hele høsten og vinteren! 

Hvis du steller planten riktig, vil den blomstre lenge. Men det er en ting du må vite: Azalea elsker lys, og den trenger masse vann! 

Få azaleaen din til å vare hele julen.   

Azalea - få den til å vare hele julen

Du kan nesten ikke gi den nok vann. Det lureste er å bøttevanne planten 2-3 ganger i uka. 

Du kan også sette den i kaldt vann i oppvaskkummen – og la den stå og trekke til seg vann i 15-20 minutter. Da har du en nydelig azalea som varer lenge!

Flere stelletips: Hvordan stelle azalea

Stelletips: Hvordan stelle azalea - Interflora

Se utvalget av azalea og andre juleblomster

La azaleaen bringe lys og farge til hjemmet gjennom hele vinteren. 

Se vårt utvalg og velg din azalea her