Få din azalea til å blomstre hele julen

En blomstrende azalea gir glede i julen. Vi viser deg hvordan du tar vare på den.

hvite azalea i potte på et stuebord med juletre i bakgrunnen

Azalea er en av de klassiske juleplantene, og finnes i flere farger. Med disse tipsene får du den til å vare til langt over jul, enten den er rød eller hvit.

Les også: Ta vare på juleblomstene 

1.

Azalea skal ikke tørke

Denne blomsten elsker vann, og det er nesten ikke mulig med for mye vanning. Husk imidlertid å tømme av overflødig vann etter cirka 20 minutter.  

Azaleaen liker ikke å bli stående med vann i potta over lengre tid. Et godt tips er å fylle en bøtte med vann, og holde jordklumpen under vann til det slutter å boble. Dette kan du gjøre 2-3 ganger i uken.

2.

Plasser blomsten lyst

Azalea er en blomst som er glad i lys. Setter du den i lyse omgivelser blir det enklere for den å utvikle knoppene, slik at den blomstrer raskere.

asalea stell og tips interflora norge

3.

Fjern visne blomster

Er du flink å fjerne visne blomster, får planten mer lys til knoppene. Da vil det bli enklere å utvikle knoppene til nye, flotte blomster.

4.

Ikke glad i varme

Azalea kan plasseres i stuetemperatur, men trives aller best om det er litt kjøligere. Regelen er: Jo varmere den plasseres, jo mer må du vanne.

Asalea i potte på bord

5.

Plasser den lyst og kjølig etter blomstring

Azalea er ikke bare en juleplante. Med litt innsats kan du ha azaleaen din i flere år. Etter blomstring plasserer du den på et lyst og kjølig sted, og når våren kommer kan du sette den ut.  

Den overvintrer ikke her i Norge, så du må ta den inn igjen før frosten kommer. Da har den forhåpentligvis dannet nye knopper og er klar for å gi deg en ny blomstring! Bestill en nydelig Azalea på nett, og få den levert før jul.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler