Her er julefavorittene til selveste Finn Schjøll

Hvilke blomster er ekstra fine til jul? Vi spurte Finn Schjøll.

lys og lekker borddekorasjon til jul

Gode tips til årets juledekor

Julen er en magisk tid, spesielt hvis man dekorerer hjemmet rikelig med vakre juleblomster! Vi har snakket med Finn Schjøll, for de gode tipsene vi ønsker oss til juledekoreringen. Vil du vite hva hans personlige favoritter er? Da er det bare å lese videre.

Finns favorittblomster i julen

Julen byr på mange vakre blomster som kan pryde hjemmet ditt, eller gis bort i gave til noen du er glad i. Det er ikke alltid like lett å velge. Vi spurte Finn Schjøll om hva han mener er de fineste juleblomstene.

Bukett med tulipaner eller roser: Det er én ting jeg aller helst ønsker meg, og elsker å gi bort – det er en stor, hyggelig og lubben julebukett av avskårne blomster. Min julefavoritt er en flott bukett med tulipaner eller roser, pent bundet sammen med noe julegrønt og kongler. Bruker du roser i buketten så holder den lenge.  

klassisk julebukett med røde roser, nelliker og grønt
røde juletulipaner med ilex i vase
Vase med røde roser, røde nelliker, kristtorn og grønt

Mange vakre juleplanter

Blant mange flotte og tradisjonelle planter som f.eks. julestjerne, Azalea og juleroser er det ikke lett å velge en favoritt. Vi spurte Finn hva han tenker er de beste juleplantene. 

- Nå ber dere om det helt umulige, sier Finn.


Azalea:
Det er noe med Azalea, som kommer i flere nydelige farger. Den har forbedret seg mye de siste årene og tåler bedre stuetemperatur enn den gjorde tidligere. Husk å gi den vann, den er fremdeles ganske tørst.

Les også: Slik steller du juleblomstene 

Hvit Azalea i potte
rosa azalea i potte til jul
Rosa azalea i potte, til jul
potte med rød azalea til jul

Julestjerne: Julestjernen er en klassiker, og er også en av favorittene til Finn Schjøll. Jeg har en soft spot i hjertet mitt for julestjernen. Det er vidunderlig med en blomst du kan gi i gave til hvem som helst. Julestjernen trenger så lite vann og de elsker stuevarme. 

Det er en vakker plante som finnes i flere farger, den er vakker både i flokk og som enkelt plante. Den egner seg også som avskåren. 

Julestjernen er virkelig en glede gjennom hele julen, uttrykker Finn. Et lite tips er å kjøpe mange og sette dem sammen – det blir fyldig og vakkert. Det er ikke mangel på fine ting å si om julestjernen, men en ting som er komisk er at den nærmest holder til neste jul. Den dør aldri.

en burgunderrød julestjerne
Barn som holder en julestjerne
jente som holder en rød julestjerne
dekorasjon med hvit julestjerne og kongler
dekorasjon med hvit julestjerne og kongler

Begonia: Så har vi jo begonia da. Til jul synes jeg rosa begonia er vakker og tradisjonsrik. Julen er proppfull av flotte tradisjoner, og begonia er en del av dem! Jeg synes begonia er så nydelige at jeg får helt vondt i magen av å se på dem! – uttrykker Finn hjertelig. 

rosa begonia
nærbilde av lyserosa begonia

Hos Interflora kan du bestille en flott gave på døren i julen

Det er stas å få blomster levert på døren, spesielt med et hyggelig kort til. Et kort med noen gode ord og ønsker for julen kan virkelig bety alt. Vi har alle en og annen vi ønsker å gi en ekstra oppmerksomhet til, da er det ekstra hyggelig å få en skriftlig hilsen. 

Julen gir ofte rom for ettertanke, på en måte som en viktig huskelapp om å ta vare på de rundt oss, som vi bryr oss om. En julehilsen på døren betyr mer enn vi aner.

Si det med blomster i julen

Å gi blomster trumfer både vin, konfekt og ost – de vekker en egen glede i mennesker, sier Finn. Er det noe du ville sagt, som kanskje er vanskelig – skriv et kort og send blomster.

flott borddekorasjon av julens vakreste blomster

En vakker blomsterdekorasjon pryder et hvert hjem i julen! Pynt bordet med kongler og et utvalg av forskjellige blomster - som orkidé, nellik, julestjerne og julegrønt.

Et pent og pyntet hjem i julen er uslåelig

Vi spurte Finn Schjøll om hvordan han pynter hjemme hos seg selv, og det var ikke langt fra det vi kunne se for oss. 

Jeg overdriver alltid – man må ha vegg til vegg dekorert med blomster. Jeg vil vasse i blomster og lys til jul. Blomster får jeg i hus før jeg pynter på lille juleaften. Følelsen av å ha det pent og hyggelig rundt seg er rett og slett uslåelig, sier Finn.

Man kommer nesten ikke forbi tulipaner til jul. Gran og kongler er også vakkert å dekorere med, dette er dekor som er flott, stort og gjør noe ut av seg! Det er nydelig med grenroser og vanlige roser også, men det er det grønne som virkelig gir den herlige duften av jul!

Klarer man ikke å lage dekorasjonene eller bukettene man ønsker selv, er det lurt å gå til en blomsterfaghandler å få god hjelp. Det har vært tøffe tider for bransjen, men det gjenspeiles ikke på prisen. Med flott og solid håndverk - av blomster som er dyrket frem og håndtert av kyndige hender, kan man nesten ikke klage på pris, sier Finn.

En høytid for å ta vare på kjære og nære 

Det aller beste med jula er at det er en fantastisk høytid som ikke kan sammenlignes med noe annet. Kronen på verket er familien, å være nære hverandre i julen. 

Jeg synes det også er flott å være sammen over en litt lengre periode i julen. Ved å tilbringe kvalitetstid med familien både julaften, 1. juledag og 2. juledag får man virkelig ro og mulighet til å snakke ut. 


Da gjenstår det bare en siste ting – å ønske folk en riktig god jul! 
Hilsen Finn

Finn Schjøll sammen med en stor bukett med tulipaner i et drivhus

God jul!