Slik holder du julestjernen frisk og fin

Det blir ikke skikkelig jul uten julestjerne. Her er tipsene som får dem til å vare.

Julestjerner finnes i mange forskjellige farger, og den hvite er en av de mest klassiske og stilrene julestjernene.

Julestjernen er en av julens mest populære potteplanter, og har til og med fått sin egen dag – nemlig 12. desember. Ta vare på blomstene med disse tipsene.  

Les også: Ta vare på juleblomstene

Unngå trekk og kulde

Julestjernen er svært sensitiv for trekk og kulde. Pass på at den er godt pakket ved transport og at den ikke plasseres nær en dør eller et vindu som åpnes ofte. Vanlig stuetemperatur er helt perfekt.  

Om det er veldig kaldt ute, kan det være et tips å legge blomsterbutikken som siste stopp på handleturen. Selv om man pakker julestjernen godt inn, er det vanskelig å isolere all kulden helt ute. Heldigvis er de fleste av oss like lite glad i kulde som julestjernen, så er det veldig kaldt har vi stort sett kort vei å gå eller en varm bil som venter på å ta oss hjem.

Barn som holder en julestjerne

Den tradisjonelle røde julestjerna er nok fortsatt den mest populære. Gi den vann et par ganger i uken, så holder den seg fin.

Rosa julstjerne i potte ved siden av to telys

Kanskje du går for rosa jul i år? Julestjernen produseres i stadig nye farger.

Vann julestjernen lite, men jevnt

Julestjernen er ikke glad i å bli "våt på beina". Gi den litt vann et par ganger i uken, men aldri så mye at den blir gjennomvåt. Heller for lite enn for mye!  

Den gylne middelvei er altså stikkordet, og vannet bør være romtemperert.

julestjerne i hvitt til jul - Interflora Norge

Julestjernen er vakker selv uten de gule blomstene midt i stjernen.

Julestjerne og allergi – det finnes råd

Er du en av de som er allergisk mot julestjerner? Da kan du prøve å ta bort de gule blomstene som er midt i selve "stjernen". Dette har god effekt for mange allergikere, og planten er like fin.

Nærbilde av hvit julestjerne

Endelig har produsentene funnet en julestjerne som ikke er gulhvit, men helt ren hvit - nemlig Princettia Pure White. Vi håper den har kommet for å bli!

Julestjerne blomst på kunstig snø

Julestjernen kan også brukes som snittblomst. Kutt den ned, så har du perfekt dekor til julebordet ditt!

Få julestjernen i utradisjonelle farger

Den tradisjonelle, røde julestjernen er den mest vanlige, men den produseres i stadig nye farger. I tillegg til rødt og hvitt finnes den nå i ulike varianter av rosa og fersken. Du har kanskje sett den i lilla også?  

Det få vet at det egentlig er en hvit stjerne, som har blitt farget lilla. Enn så lenge finnes det ikke julestjerner i denne nyansen, men hvem vet? Kanskje det kommer med årene.

Julestjerner i små vaser på et kobberfat

Julestjerner kommer i mange ulike størrelser. Dekorer et fat med julestjerner, lys og kongler så er julestemningen sikret.

Finn den perfekte julestjernen i nettbutikken til julen, eller gå innom din lokale Interflora-butikk.