Lag en vakker julebukett – til deg selv eller som gave

Ønsker du å imponere med en flott vertinnegave, eller kanskje dekorere hjemmet ditt med noe ekstra vakkert?

vakker julebukett i rødt og grønt

Gi bort en vakker bukett i julegave

En vakker julebukett lyser opp hjemmene våre og bidrar til herlig julestemning. Nå som julen er rett rundt hjørnet er det snart på tide å tenke på julegaver. 

Har du kanskje tenkt å gi gave til en som har alt? Da er det perfekt med en vakker blomsterbukett. Det er nesten så vi kan si at det er noe av det fineste man kan få. Her viser vi deg hvordan du kan lage en vakker rød og grønn bukett, steg for steg.

et ikon av en saks

Du trenger:

  • Assorterte blomster
  • Blomstervase
  • Kreppapir
  • To ulike røde bånd
  • Kort, penn og tape
  • Saks og kniv 

diy julebukett i grønt og rødt

1.

Slik gjør du:

Du kan selvsagt bruke de blomstene du liker best, men her har vi som forslag brukt en kombinasjon av nelliker, ilex, skimmia og vintergrønt.  


Klipp til det utvalgte papiret ditt, slik at det passer rundt vasen din. Deretter fester du med tape. Bruk gjerne en tape som er gjennomsiktig – det blir ofte penest. 

diy julebukett i grønt og rødt

2.

Surr det brede pyntebåndet rundt vasen og bind en pen knute, eller sløyfe på midten av vasen. Fyll vasen med vann, og rengjør stilkene på alt det vintergrønne før du setter det i vasen. Skråsnitt juleblomstene i passe lengde, og sett dem oppi en og en.

julebukett i grønt og rødt, diy

3.

Skriv en personlig julehilsen på kortet, og tre det på et smalere bånd. Fest det deretter til vasen. Din egenkomponerte blomsterhilsen klar til overrekkelse, eller du kan nyte komposisjonen din selv. Gledelig jul!

julebukett i grønt og rødt, diy
diy julebukett i grønt og rødt