DIY: De beste gavene lager du selv

Hjemmelagde gaver er det koseligste man kan få. Se hvordan du kan lage både julegaver og vertinnegaver som treffer rett i hjerterota.

To personer som lager svibelglass

I dagens samfunn er tiden din det mest dyrebare du kan gi bort. Derfor er det ekstra mye kjærlighet og omtanke i gaver du har tatt deg tid til å lage. Nedenfor finner du en rekke gavetips du kan lage selv, og samtidig vise at du bryr deg om mottakeren.

Lyslykt i vintermørket

En vakker lyslykt er en perfekt gave i vintermørket, og noe de fleste vil sette pris på. Denne kan stå både inne på bordet og ute på trappen, og er enkel å plassere.  

DIY: Slik lager du en lyslykt

Lag en lyslykt

Lyskilden er en batteridreven LED-lyslenke, og er derfor brannsikker. Vakkert og trygt.

Dørkrans til jul

Tenk så hyggelig det er å komme hjem til en ny krans på ytterdøren. Kjenner du noen som jobber sent, og ikke rekker å pynte så mye selv? Overrask med et vakkert inngangsparti, pyntet med en hjemmelaget krans og et kort som sier «Velkommen hjem, og god jul!».  

DIY: Pynt ytterdøren med en hjemmelaget dørkrans

DIY: en julekrans til ytterdøren

Man må bare bli glad når man blir møtt av en vakker dørkrans i julestria.

Mosesurrede svibler

Mosesurrede svibler er en fin aktivitet for både barn og voksne. Oppbevar sviblene på et mørkt og frostfritt sted inntil de gis bort, så hindrer du at de springer ut for fort. Sviblene står fint alene på et vakkert, lite fat, eller på et stort fat sammen med lys og annen julepynt.  

DIY: Mosesurrede svibler og juleroser på 1-2-3

DIY: Mosesurrede svibler laget hjemme av barna

Husk bare å dekke til underlaget hvis du gjør dette innendørs.

Sjarmerende svibelglass

Svibler er for mange en veldig viktig deltager når det skal pyntes til jul. Hva med å lage noen dekorative svibelglass? Det er veldig enkelt å få til, og vi synes sviblene blir ekstra sjarmerende når de får stå i glass.  

DIY: Slik lager du svibelglass

svibler i ulike glass

Bruk gjerne ulike glass for å skape variasjon hvis du har flere svibler.

Innpakningen er halve gaven

Det er ekstra hyggelig hvis selve gaven er vakkert pakket inn, og viser at du har gjort deg flid. Bruk et lekkert bånd, litt granbar og glitrende kuler i ulike størrelser, så har du en gave som er like fin på utsiden som inni. 

Inspirasjon: Gaveinnpakning med wow-effekt

to venner som pakker inn vakre gaver

Det er ekstra hyggelig å få en gave så flott at du nesten ikke vil pakke den opp.

Gave levert på døren

Det er ikke alltid man bor så nærme at den blomstrende gaven kan overrekkes personlig, og da kan vi hjelpe deg. Hos Interflora kan du bestille blomster som leveres på døren til den du vil glede. Hvis du vil levere den selv, kan du naturligvis velge å hente den i din lokale Interflora-butikk.

røde tulipaner levert på døren fra Interflora

Det er alltid hyggelig å få blomster på døren. Mest spennende er det å lese kortet.

Gave til vertskapet

Julen 2020 er preget av små selskaper bestående av nærkontakter, men det betyr ikke at verten skal hedres i mindre grad. Dette viser at du setter pris på arbeidet som er lagt ned. Send den gjerne i forkant, og skriv på kortet at du gleder deg. Bli inspirert av våre 5 blomstrende gavetips

Husk gave til vertskapet

Vertinnegaver er hyggelig uansett hvor liten festen måtte være.

Ta deg tid til julebesøk

Den beste julegaven du kan gi, er å gi av din tid. Ta deg tid til å besøke de du vanligvis ikke får truffet i en travel hverdag. Sørg bare for at de faktisk har tid til å ta deg imot, for det er tross alt jul.

To barn på vei til en som fortjener blomster

I år er det naturligvis viktig at du holder avstand når du leverer gavene.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler