DIY: Slik lager du svibelglass

Lag vakker og velduftende pynt helt på egenhånd, eller sammen med en god venn.

Svibel, eller hyasint, er en selvskreven gjest for mange i tiden frem mot jul. Det er noe eget ved å følge dens reise fra knopp til ferdig utsprungen blomst, og ikke minst den deilige duften av svibel i hjemmet.

Les også: Stelletips for julens svibler

Dekorer med svibler i glass

Hvis du uansett skal arrangere juleverksted i år (selv om gjestelisten er kortere av smittevernhensyn), anbefaler vi at du tar med svibelglass i vurderingen. Disse er veldig dekorative som både bordpynt og på et adventsfat, men også perfekt som en liten førjulshilsen til en du setter pris på.

Svibelglass er enkle å lage, men veldig dekorative. Bruk alle selv, eller gi i gave til noen før jul. Svibelglass er enkle å lage, men veldig dekorative. Bruk alle selv, eller gi i gave til noen før jul.

Dette trenger du for å lage svibelglass

  • Svibel
  • Svibelsvase
  • Saks
  • Bånd
  • Pynt – vi har brukt ilex, litt vintergrønt og julekuler
En svibelvase kjennetegnes ved den karakteristiske formen. Du finner den i de fleste blomsterbutikker før jul. En svibelvase kjennetegnes ved den karakteristiske formen. Du finner den i de fleste blomsterbutikker før jul.

Slik lager du svibelglass

1. Ta svibelen ut av potten, og børst vekk jorden fra røttene. Skyll bort den siste jorden med vann, og vær nøye for å unngå grums i vasen. Bruk gjerne en bøtte når du skyller røttene, for da unngår du tette rør i vasken.

2. Plasser svibelen i en glassvase med en form som dette. Da holder løken seg tørr, mens røttene får ligge i vann.

3. Pynt med ønsket dekor rundt vasens «hals», og dermed er du ferdig.

Det er også effektfullt med kun bånd, og det er enkelt å bytte ut til å passe anledningen. Det er også effektfullt med kun bånd, og det er enkelt å bytte ut til å passe anledningen.

Flere tips til juleverkstedet

Ønsker du flere utfordringer å bryne deg på? Vi har laget oppskrifter som er enkle å følge, så hva med å prøve noen av disse: