Svibler i potte er perfekt som julepynt.

Svibler er den perfekte juleblomsten

Vet du hvordan man steller julens svibler? Det gjør vi, og det er veldig enkelt.

Med årene har svibler blitt en trofast følgesvenn i julen. Den kommer i mange farger, og i adventstiden er vi spesielt svake for den lilla og hvite varianten.

Det er viktig å gi juleblomstene riktig stell, men svibelen er blant de enkleste å få fine. Det beste av alt – med enkle grep kan du gjøre svibelen til en del av juledekorasjonene!

Pynt vinduskarmen med vakre svibler og juleroser. Pynt vinduskarmen med vakre svibler og juleroser.

Slik steller du svibler i potte

Svibler er for mange helt nødvendig for å komme i julestemning. Både utseendet og lukten bidrar til dette, men du må passe på å behandle dem riktig.

1. Spar på vannet

Det er viktig at du lar jorden bli tørr før du gir den vann, og begrens mengden når du først vanner. Dette er spesielt viktig mens sviblene er knopper, og du kan gi litt mer vann når de begynner å blomstre.

2. Sett sviblene kaldt om natten

Planten trives helt fint ved romtemperaturer opp til 20 grader, men du kan forlenge blomstringen ved å plassere den på et kaldere sted om natten.

3. Strekker seg mot lyset

I likhet med amaryllisen følger svibelen lyset. Vri den derfor en kvart runde hver gang du går forbi, så vokser den fint og rett hele julen gjennom.

Svibler er enkle å stelle med, og egner seg flott som julepynt. Svibler er enkle å stelle med, og egner seg flott som julepynt.

Lag din egen blomsterdekorasjon

Hvis du ønsker noe helt unikt, kan du ta svibelen ut av potten og surre dem i mose. I korte trekk sparer du røttene og litt jord, surrer dem i mose og dekorerer med glittertråd og små pyntegjenstander.

Ferdig surrede svibler legger du på et fat, og plei dem ved å dyppe røttene i vann et par ganger i uken. Velger du å benytte amaryllis, bør du ta en titt på stelletipsene for nettopp den blomsten.

Moseurrede svibler og juleroser er ypperlig julepynt. Vi har oppskriften på <a href=hvordan du lager dem her." /> Moseurrede svibler og juleroser er ypperlig julepynt. Vi har oppskriften på hvordan du lager dem her.
En mosesurret svibel gjør seg godt som bordpynt til julen. En mosesurret svibel gjør seg godt som bordpynt til julen.

Akkurat nå er Interfloras nettbutikk full av vakre juleblomster. Ta en tur innom for inspirasjon og julestemning.