DIY: Julekrans til ytterdøren

Pynt ytterdøren med en hjemmelaget julekrans

Det er enklere enn man skulle tro å lage flott julepynt til døren.

En dørkrans kan ha mange ulike uttrykk. Vi har tidligere vist deg hvordan du kan lage en krans av en kleshenger, samt en stilfull høstkrans, men i adventstiden er det naturligvis en julekrans som gjelder.

Det er så hyggelig å komme hjem til jul når ytterdøren er pyntet med en vakker krans. Det er så hyggelig å komme hjem til jul når ytterdøren er pyntet med en vakker krans.

Dette trenger du for å lage dørkrans

  • Ulike grønne materialer
  • Vikletråd
  • Halmkrans i ønsket størrelse, eksempelvis 40 cm i diameter
  • Saks til ståltråd og grener

Med krans og verktøy på plass, er det kun fantasien som setter grenser for materialene. Med krans og verktøy på plass, er det kun fantasien som setter grenser for materialene.

Slik lager du dørkransen

Velger du kun grønt, har du et godt utgangspunkt. En helt grønn krans er pen som den er, men kan også dekoreres ytterligere med ulike materialer. Vi har valgt oss silkefuru, nobilisgran og buksbom.

1. Fest og surr mot klokken

Ta et par runder vikletråd rundt kransen for å feste tråden. Legg det grønne inntil kransen, og surr tråden et par ganger rundt. Husk å legge alle stilkene mot høyre på kransen.

Se mesterverket ditt ta form mens du jobber deg systematisk rundt kransen. Se mesterverket ditt ta form mens du jobber deg systematisk rundt kransen.

2. Dekk all halmen

Legg på nytt grønt, surr tråden noen runder og fortsett slik til kransen er dekket. Legg materialene så tett at de skjuler både halmkransen og ståltråden.

En krans i kun grønne nyanser har et rent og nøytralt uttrykk. En krans i kun grønne nyanser har et rent og nøytralt uttrykk.

3. Avslutningen er vanskeligst

Til slutt må du løfte opp materialene du begynte med, slik at de siste stilkene legger seg under og blir skjult. Etter noen runder med vikletråden fester du den ved å vikle den inn på baksiden av halmkransen.

Hjemmelagde dørkranser gir skikkelig julestemning. Hjemmelagde dørkranser gir skikkelig julestemning.

Lek med materialvalget

Vår krans er ikke en fasit. Du kan velge selv hva du vil bruke, og her er det bare fantasien og tilgangen på materialer som setter grenser. Det går helt fint å benytte einer, squarrosa, kristtorn eller ulike typer eucalyptus. Fremgangsmåten er den samme.

Nedenfor kan du se noen eksempler på ulike kranser vi har laget, komplett med materialvalg og designtips.

Legg inn ilex (kristtorn) og kongler, og få en tradisjonell julekrans. Kjøp ilex i en Interflora-butikk, og klipp den opp i små biter som du fester med kramper av ståltråd. Legg inn ilex (kristtorn) og kongler, og få en tradisjonell julekrans. Kjøp ilex i en Interflora-butikk, og klipp den opp i små biter som du fester med kramper av ståltråd.
Dekorer gjerne med et dryss av glitter. Bland trelim med vann på en dusjeflaske og spray på kransen. Deretter drysser du på glitteret. Dekorer gjerne med et dryss av glitter. Bland trelim med vann på en dusjeflaske og spray på kransen. Deretter drysser du på glitteret.
Få god, gammeldags julestemning med kristtorn, kongler og rød sløyfe. Husk å kjøpe sløyfebånd som tåler vann hvis den skal henge ute. Få god, gammeldags julestemning med kristtorn, kongler og rød sløyfe. Husk å kjøpe sløyfebånd som tåler vann hvis den skal henge ute.

Bilde