Høstlig dørkrans du lager selv DIY interflora norge

DIY: Dørkransen som sier høst

Få høstens vakreste inngangsparti med en dørkrans av sesongens blomster.

Ønsker du deg et inngangsparti som sier varmt velkommen både til gjestene og deg selv? La deg inspirere av høstens vakre materialer og lag en dørkrans av sølvtråd og hvit lyng.

Lær mer om lyng i vår artikkel om stelletips for Erica og Calluna.

Slik lager du dørkransen

Du trenger ikke mange materialer for å lage en fin dørkrans. Du må ha:

  • 2 planter hvit lyng
  • 2 planter sølvtråd
  • Vikletråd
  • Halmkrans
Det er ikke mye som skal til for å lage høstens fineste krans! Det er ikke mye som skal til for å lage høstens fineste krans!

1. Klipp opp lyng og sølvtråd. Om du ønsker kan du også blande noe grønt inn i kransen, som for eksempel eukalyptus.

Lyng og sølvtråd er fantastisk vakre til bruk i krans. Lyng og sølvtråd er fantastisk vakre til bruk i krans.

2. Ta et par runder vikletråd rundt kransen for å feste tråden. Legg lyng inntil kransen og surr et par runder med tråd rundt. Deretter legger du på sølvtråd, før du tar en ny runde. Fortsett slik til du har kommet rundt.

Husk at stilkene skal ligge mot høyre på kransen. Legg materialet så tett at du skjuler både halmkrans og ståltråd.

 Husk å legge materialet tett! Målet er å gjøre halmkransen og ståltråden usynlige. Husk å legge materialet tett! Målet er å gjøre halmkransen og ståltråden usynlige.

3. Avslutningen er kanskje den vanskeligste delen. Her må du først løfte opp de blomstene du la på først for å få lagt stilkene til de siste blomstene under dem. Ta noen runder ståltråd – helst skal den bli usynlig – og deretter fester du ståltråden ved å vikle den inn i halmkransen på baksiden.

Denne kransen gir et friskt pust til ethvert inngangsparti. Denne kransen gir et friskt pust til ethvert inngangsparti.

Du kan variere utrykket! Vil du ha den rufsete? Bruk lange knipper av lyng og sølvtråd, og legg det tett. Du kan også blande inn eukalyptus i kransen for et mer tilfeldig utrykk.

Ønsker du en strammere, enklere krans kan du velge å lage den i bare ett av materialene. Du kan eventuelt velge kortere knipper med lyng og sølvtråd for å skape et roligere utrykk. Spør gjerne din lokale Interflora-forhandler om hjelp.

Lykke til!

Pynt opp ute med litt grønne planter og blomster til høsten, gjerne i kjølige nyanser. Pynt opp ute med litt grønne planter og blomster til høsten, gjerne i kjølige nyanser.