Blomster er den beste vertinnegaven

Jul er innetid, og vi inviterer til middagsselskap. Husk å ta med en gave til vertskapet!

Røde juleblomster fra Interflora

I adventstiden trekker vi inn for å kose oss. Denne julen kan vi kun arrangere middager med våre nærkontakter, men det betyr ikke at vertskapets innsats skal gå upåaktet hen. Vis at du setter pris på invitasjonen ved å ta med en liten hilsen.

Husk å ta med en gave

I USA er det skikk og bruk at verten sender takkekort, der man takker både for vertinnegave og at du var til stede. Gjesten sender på sin side et kort som takk for gjestfriheten. Her hjemme er vi heldigvis ikke like ambisiøse, man kommer langt med en takk og en klem på vei inn døra.  

Det er mye jobb å arrangere sammenkomster, og alle som har gjort det vet at det kan være både kostbart og tidkrevende. Derfor er det ekstra hyggelig at gjestene anerkjenner innsatsen, og blomstrende vertinnegaver er noe de fleste setter pris på.

Klassisk rød julebukett fra Interflora
Juleroser fra Interflora i vinduskarmen

Unngå å stresse vertskapet

Det siste du vil er å stresse vertskapet, så hva med å sende blomstene på forhånd? Ingenting er vel koseligere enn en blomstrende hilsen på døren, med en hyggelig tekst hvor du takker for invitasjonen og sier at du gleder deg til kvelden. Da får vertskapet anledning til å pakke ut blomstene, og ikke minst sette dem i riktig vase i god tid før gjestene kommer.  

Vi har jo alle stått litt småstressa, ikke helt ferdige med forberedelsene og hendene fulle av blomster og vin, mens man prøver å finne en passende vase. Kanskje må man også rydde unna papir og kutte stilker, samtidig som man underholder gjestene etter beste evne. Hvorfor ikke gjøre dem tjenesten i forkant?

Borddekorasjon med orkideer og kongler
Røde tulipaner i glassvaser

Røde tulipaner er et godt valg uansett anledning.

Høstlykter laget selv (DIY)

Hva med en hjemmelaget gave til vertskapet? Du kan la deg inspirere av disse lyktene, og <a href='https://inspirasjon.interflora.no/diy-lag-en-vakker-lykt/'>bruke oppskriften vår</a> til å lage dem selv.

Ingen grunn til panikk

Har du glemt å sende vertinnegave? Fortvil ikke, for det er aldri for sent. Du kan sende blomstene dagen etter og takke for en hyggelig kveld.

røde tulipaner levert på døren fra Interflora

Glemte du vertinnegave? Send blomstene i etterkant, og si takk for en hyggelig kveld.