Slik pynter du julebordet!

Vintergrønt, sylindervaser og små planter: Blomsterdekoratør Nils Norman viser hvordan du pynter et nydelig julebord.

Slik pynter du julebordet interflora norge

- Det friske vintergrønne er alltid basen når jeg dekorerer til jul. Det er fint uansett sammenheng, og alle julefargene passer fint til, forteller Norman.  

Han forteller at et julebord helst bør utstråle litt varme og generøsitet. Han har vist oss hvordan det ideelle julebordet ser ut, og hvordan det enkelt kan forvandles fra rødt til hvitt.

Fra rødt til hvitt julebord

Det er ikke alltid like lett å bestemme seg for hvilke farger du skal velge. Men tar du utgangspunkt i det grønne, kan du bruke nesten alle farger til – som også betyr at du lett kan bytte ut noen av blomstene og få et helt annet uttrykk. 

- Finn frem noen klare glassvaser i ulike former, og still de rundt på bordet. Da kan du sette en, to eller tre blomster i hver vase, og enkelt få et friskt og spennende uttrykk. Hvis du bruker litt lave vaser, slipper du også at gjestene mister blikkontakt med hverandre, tipser han.

Lav vase med blomst og vann i ved siden av telys

Kombiner lave vaser med telys og større dekorasjoner, og du har et fantastisk fint selskapsbord.

I videoen har Norman dekorert festbordet med røde blomster i ulike varianter. En amaryllis, rose og tulipan står flott til en stilk med gran, eller en gren med kristtorn.  

- Kristtorn hører nesten hjemme til julen. Kombinerer du disse blomstene med litt vintergrønt, blir det pent med en gang. I tillegg lukter det deilig jul, sier Norman.  

Les også: Denne julebuketten vil du helst beholde selv

Selskapskledde mennesker rundt et spisebord med flott blomsterdekorasjon på

Med et pyntet bord som dette vil du garantert gjøre suksess hos gjestene. Passer om du ønsker hvitt til julen, eller til nyttårsfesten.

Bytt ut det røde med hvitt

Det flotte med å bruke grener med vintergrønt som base, er at du raskt kan bytte ut selve blomsten for et nytt uttrykk. Hvis du er lei det røde etter det første selskapet, kan du bare bytte ut de røde blomstene med noen hvite! - Her har jeg gjort det enkelt, og byttet ut røde roser og tulipaner med hvite varianter 

– og ikke minst lagt inn noen orkideer. Det gir et rent og klassisk uttrykk, mener Norman.

Blomster satt i små glass

Sett blomstene i små glass, så ser det litt ekstra spennende ut til bords.

- Hvis du har dårlig tid når du skal dekke til fest kan det være lurt å tenke ferdige dekorasjoner, noe som gjør det enklere for deg. Og det kan vi blomsterdekoratører alltid hjelpe deg med, sier Nils ivrig.